Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IT-ul sfideaza din nou criza. Cheltuielile vor creste usor in 2012

IT-ul sfideaza din nou criza. Cheltuielile vor creste usor in 2012


Sectorul IT sfideaza din nou criza, in contextul in care cheltuielile alocate de companii pentru acest domeniu vor creste cu 6% in 2012.

Anul 2012 a fost dur pentru multi dintre furnizorii IT, dar multi dintre ei s-au descurcat mai bine decat se asteptau specialistii, in prima jumatate a acestui an, potrivit companiei de consultanta si cercetare IDC, citata de PC World.

Spre exemplu, cheltuielile pentru produse software au crescut, chiar in parti din lume in care economia a fost foarte slaba.

Cresterea de 6% anuntata de IDC pentru 2012 este cu un procent mai mic decat cea inregistrata anul trecut. IDC a estimat o crestere similara, de 6%, si pentru anul 2013.

Vanzarile de software, dispozitive de stocare, echipamente de retea pentru companii si dispozitive mobile au compensat vanzarile slabe inregistrate la nivel global in ceea ce priveste serverele, dispozitivele periferice si PC-urile.

Totusi, lansarea sistemului de operare Windows 8 in cel de-al patrulea trimestru din 2012 ar trebui sa ajute piata PC sa-si revina anul viitor, potrivit specialistilor IDC.

Cheltuielie IT au crescut cu 5,9% in Statele Unite, in 2012, comparativ cu 8,5% in anul precedent. In China, cresterea estimata de IDC este mult mai mare, de 14% in 2012, comparativ cu 25%, crestere inregistrata anul trecut. O crestere de 14% a cheltuielilor IT va fi inregistrata si in India si Brazilia, pana la sfarsitul acestui an.

Europa are cea mai slaba crestere in ceea ce priveste cheltuielile IT, de doar 1%, in ciuda unei piete puternice in Europa de Nord si a vanzarilor in crestere in ceea ce priveste smartphone-urilor si tabletele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1317 ori