Dronele, un pericol? De ce vrea Ministerul Transporturilor sa le interzica - INTERVIU

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:44
1530 citiri
Dronele, un pericol? De ce vrea Ministerul Transporturilor sa le interzica - INTERVIU
Foto: Wikipedia

2014 ar putea fi anul dronelor, daca Ministerul Transporturilor nu va impiedica dezvoltarea acestei tehnologii, mai ales ca legislatia poate fi reglementata foarte usor.

Omul de afaceri Razvan Baciu, care detine o drona, este producator video si se ocupa de site-ului Te-am dronat, unde sunt publicate cateva filmari realizate cu aceasta aparatura, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com de ce a vrut Ministerul Transporturilor sa interzica dronele usoare, cu aparatura de filmat.

Ramona Manescu a dat un ordin de ministru, publicat in 21 ianuarie, in care se stipuleaza, printre altele, ca cei care detin drone cu masa mai mica de un kilogram pot sa le opereze fara toate aceste certificate si autorizari, cu conditia ca aparatele sa fie manevrate intr-o zona deschisa, fara constructii cu destinatia de locuinta, fara sa depaseasca 100 de metri pe inaltime si 150 pe orizontala si sa nu aiba aparatura pentru filmare sau transmisie de date montata pe ele.

Multi contestatari au ...citeste mai departe despre "Dronele, un pericol? De ce vrea Ministerul Transporturilor sa interzica filmarea cu ajutorul lor - Interviu" pe Ziare.com

#ordin ministru drone, #interzicere zbor drone, #zbor drone, #filmari dorne, #filmare drone, #drone legislatie romania, #drone lege romania, #drone Romania , #Stiri Hardware