CES 2013: Ce noutati aduce cel mai mare targ de electronice din lume

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 13:28
3494 citiri
CES 2013: Ce noutati aduce cel mai mare targ de electronice din lume

Pentru fanii gadgeturilor IT anul 2013 incepe in forta. In perioada 8-11 ianuarie va avea loc Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare targ de profil din lume.

La CES vor veni cei mai importanti producatori IT&C din lume, de la simple aplicatii pentru telefonul mobil, pana la sisteme sofisticate de integrare a tehnologiei cu autovehiculul.

Business24 a facut o selectie a celor mai importante posibile 10 lansari care vor avea loc la CES 2013.

Ecrane flexibile

Ecranele LED si LCD au revolutionat industria de profil. Astazi ne uitam la televizoarele cu tub ca la piese de muzeu, desi in urma cu 10 ani n-am fi crezut ca o sa dispara.

O noua tehnologie isi face loc in viata noastra, care va permite productia de ecrane flexibile. Aceasta tehnologie ar putea schimba intreaga industrie de smartphone-uri, laptopuri, tablete sau orice alte dispozitive cu ecran.

Cum ar fi un telefon Samsung Galaxy 4 sau un iPhone 6 cu ecran flexibil?

Tablete

La CES 2013 vom putea vedea combinatii intre vechi si nou, tablete care sunt computere, care se transforma in telefoane sau care pot fi atasate intr-un sistem diferit de natura propriei lor utilitati, precum o masina.

Tot la CES 2013, Apple ar putea lansa un hibrid iPad-MacBook.

Ultra HD TV

Nu toata lumea are un televizor cu rezolutie de 720 de pixeli. Ce sa mai spunem de un "monstru" cu rezolutie de 1080 de pixeli? La CES 2013 vom putea vedea televizoare cu rezolutii mult mai mari. Cine mai are nevoie de un ecran OLED cand se poate distra cu unul de 55 de inci la rezolutie de 2560x1600 de pixeli?

Tehnologie la purtator

Google isi face sperante mari in ceea ce priveste Project Glass. Ochelarii sai pot afisa e-mail-uri, iar la CES 2013 compania ar putea arata lumii noi prototipuri si mai avansate.

Sisteme de control pentru masini

Acum ca Siri a fost implementata si in masini, tehnologia comenzilor vocale ar putea genera o explozie de sisteme specifice pe piata de electronice, care sa pearmita utilizatorilor sa-si asculte e-mail-urile in masina, fara sa-si ia ochii de la drum.

Smartphone-uri cu ecran super HD

400 de pixeli per inci inseamna un ecran de inalta definitie pentru un telefon mobil. Telefoanele devin din ce in ce mai sofisticate, in functie de nevoile utilizatorilor, astfel incat detaliile pe care le vom putea vedea in viitor pe ecranul telefonului mobil vor fi incredibile.

Sanatate si fitness

La CES 2013 vom vedea gadgeturi sofisticate adresate sportivilor, cu ajutorul carora acestia isi vor putea inregistra si masura antrenamentele de alergare, de ciclism sau orice alta activitate sportiva. Va fi de urmarit modul in care informatiile generate de aceste dispozitive vor putea fi redate catre alte dispozitive, precum smartphone-uri sau tablete.

#CES 2013 gadget, #CES 2013 lansari, #CES 2013 lansari telefoane mobile, #CES 2013 noutati , #Stiri Hardware