Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Software Google pentru companii, nou atac contra Microsoft?

Software Google pentru companii, nou atac contra Microsoft?

Cel mai iubit motor de cautare din lume, Google, a lansat un pachet software premium, Google Apps Premier Edition, care costa 50 de dolari pe an si include tehnologie pentru crearea de pagini web, e-mail, Google Talk, Calendar si de asemenea Google Docs Spreadsheets, pachetul tip Office online creat de compania americana.

Companiile care vor sa foloseasca aceste aplicatii vor plati 50 de dolari pe an pentru fiecare aplicatie folosita. Diferenta fata de versiunile gratuite este esentiala: in produsul platit nu vor fi afisate reclame de niciun fel. In fine, contul GMail va avea 10 GB, nu doi, ca a contul free. Administratorii de sistem de la companii vor putea sa modifice aplicatiile astfel incat sa respecte politicile speciale din fiecare companie. Google ii asigura pe cei care vor pachetul Premium ca li se va asigura functionare 99,9%, iar suportul tehnic acordat va fi exemplar. Buna functionare este de altfel cel mai important atu al serviciilor Google, iar clientii stiu bine acest lucru.

Atacul este clar: pachetul Office al Microsoft costa sute de dolari, serverul de mail la fel, Front Page pentru crearea de pagini web este tot scump. In acelasi timp, aplicatiile Microsoft sunt cunoscute pentru faptul ca ingreuneaza sistemele PC, au numeroase probleme si vulnerabilitati si in general ii enerveaza pe utilizatori.

Google a mai promis companiilor ca utilizatorii versiunii premium a pachetului software vor putea sa accese e-mailul prin popularele solutii mobile de tip BlackBerry sau echipamente similare.

"Suntem foarte bucurosi de aceasta noua oferta si suntem convinsi ca va fi o oferta foarte buna pentru companii", a declarat Matt Glotzbach, seful echipei de ingineri care a dezvoltat produsul. "Scopul nostru este sa furnizam un set de aplicatii care sa faca placere utilizatorului final. Am auzit deseori in companii oameni exasperati, spunand "de ce nu poate sa functioneze si asta ca Google?". Tocmai acest lucru vrem sa oferim. Aplicatii cu stabilitatea si viteza Google", a explicat el.

Google are acum aproape 100.000 de clienti in randul companiilor mici si medii care folosesc diversele aplicatii ale companiei. Includerea Google Docs & Spreadsheets in pachetul premium indica clar un atac contra Microsoft, iar miscarea va afecat si OpenOffice al Sun Microsystems, care castiga teren in ultimul timp.

Oficialii Google insista ca principalul avantaj oferit de aplicatii este utilizarea din browser, fara instalarea de aplicatii suplimentare. De asemenea, accesul pe telefonul mobil este alt mare atu al pachetului Google.

"Cred ca pachetul paote fi considerat oarecum concurent cu oferta Microsoft, dar mai degraba vedem acest pachet ca o oferta complementara", a explicat oficialul Google. "Pentru marile companii este esential sa aiba seturi de aplicatii diferite, in functie de nevoile fiecarui gen de angajati.

Specialistii in domeniu noteaza ca utilizatorii nu au totdeauna nevoie de functiile complexe din Excel sau celelalte aplicatii Microsoft. Astfel pachetul Google este mult mai usor de folosit. Varianta gratuita are reclame, care pot ingreuna activitatea si pot distrage utilizatorul de la munca. Iar solutia este tocmai varianta de 50 de dolari, nici prea scumpa, nici prea ieftina.

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 934 ori