Raspberry Pi, computerul de 35 de dolari, s-a lansat pe piata

Joi, 01 Martie 2012, ora 18:27
3270 citiri
Raspberry Pi, computerul de 35 de dolari, s-a lansat pe piata
Raspberry Pi

Computerul low-cost Raspberry Pi, care functioneaza pe baza sistemului de operare Linux, a fost pus in vanzare la sfarsitul lunii februarie, la pretul de 35 de dolari.

Cu toate ca aparatul are un aspect rudimentar, avand dimensiunile unui card de credit, cererea este enorma, unul dintre distribuitori declarand ca a epuizat stocurile intr-o singura zi, potrivit BusinessInsider.

In plus, site-urile distribuitorilor din Marea Britanie au fost blocata, din cauza traficului intens. Producatorii vor continua sa fabrice produsul in loturi de 10.000 de unitati, pana cand cererea de pe piata va fi satisfacuta.

Raspberry Pi reprezinta practic o placa de baza cu conexiune Ethernet, cu doua port-uri USB si slot de card SD. Pentru a functiona, Raspberry Pi trebuie conectat la un monitor/televizor si la o tastatura. Alimentarea se face cu ajutorul unui incarcator de telefon mobil.

Raspberry Pi a fost proiectat de fundatia cu acelasi nume si de Cambridge University, fiind fabricat in China.

In ciuda aspectului rudimentar, Raspberry Pi permite diverse activitati, inclusiv vizionarea de continut HD. Scopul acestui computer fabricat la costuri minime este de a oferi oportunitatea copiilor de a avea un computer cu un sistem de operare simplu, care sa ii indemne catre programare.

#Raspberry Pi preturi, #Raspberry Pi lansare, #computer 25 dolari, #Raspberry Pi vanzare, #computer low cost , #Sisteme PC