Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inundatiile din Thailanda vor scadea cu 10% livrarile de PC-uri

Inundatiile din Thailanda vor scadea cu 10% livrarile de PC-uri
Livrarile de PC-uri vor scadea semnificativ din cauza inundatiilor din Thailanda. Hewlett Packard, Lenovo Group, Dell si Microsoft sunt doar cateva dintre companiile care ar putea fi afectate in acest trimestru, dar si in T1 din 2012.

Thailanda asigura intre 40-45% din productia mondiala de HDD in prima jumatate a anului 2011, insa inundatiile au afectat peste 10 fabrici de hard disk-uri din zona, scrie Ars Tehnica.

Chiar daca majoritatea productiei de PC-uri pentru cel de-al patrulea trimestru din 2011 a fost realizata inainte de inundatii, productia anuala de PC-uri va scadea in acest trimestru si va continua sa scada si mai mult la inceputul lui 2012. Operatiunile vor reveni la normal abia in a doua jumatate a anului viitor, potrivit analizei realizata de compania IDC.

"Livrarile de PC-uri vor scadea intre 2.2% si 3.4% in cel de-al patru trimestru, raportat la aceeasi perioada a anului anterior. Cifrele arata o scadere accentuata fata de estimarile initiale, care indicau o crestere de 5,1%. In primul trimestru (din 2012 n.r.) livrarile ar pute sa scada intre 1.8% si 13.4%, in conditiile in care estimarile pentru respectiva perioada erau de crestere cu 8.2%", scrie Bloomberg.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1353 ori