Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serverele Axigen vor opera pe platforme Sun Microsystems

Serverele Axigen vor opera pe platforme Sun Microsystems

Axigen, producatorul de servere de email, a anuntat, luni, semnarea unui parteneriat tehnologic cu gigantul mondial de solutii hardware si software pentru retele de calculatoare Sun Microsystems in urma caruia producatorul roman va folosi platforma Sun.

Arhitectura multiplatforma a serverului de email Axigen a permis portarea acestuia cu usurinta pe platformele Sun si a contribuit semnificativ la mentinerea unui ritm constant de dezvoltare a versiunilor succesive de produse destinate altor sisteme de operare decat Windows.

Versiunea comerciala a serverului Axigen pentru platformele Solaris i386, create de Sun, a fost lansata pe 15 august 2006, produsul evoluand ulterior pana la versiunea 2.0.4, in timp ce versiunea 3.0 beta se afla in prezent in faza de testare publica. Axigen, companie membra a grupului Gecad, a devenit Partener Asociat in cadrul Programului Sun Partner Advantage for Independent Software Vendors.

Gecad Tehnologies a anuntat ca a investit 1,5 milioane euro in primul an de la lansarea aplicatiei de tip server de e-mail Axigen, dupa o investitie initiala de doua milioane de euro la lansarea produsului.

Investitiile din primul an au fost dirijate catre dezvoltarea tehnologica si a serviciilor de suport, extinderea canalelor de distributie, promovarea pe piata internationala, au declarat, anterior, reprezentantii companiei.

Axigen, prima aplicatie de tip server de email dezvoltata in Romania, este distribuita printr-o retea de peste 50 de parteneri, si este utilizata, la un an de la lansare, de companii de pe sase continente, gestionand peste 500.000 de adrese de email, au mai declarat oficialii companiei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori