Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP a inregistrat un venit net mai mare cu 11% decat in aceeasi perioada a anului trecut

HP a inregistrat un venit net mai mare cu 11% decat in aceeasi perioada a anului trecut

Venitul net din primul trimestru al acestui an a fost pentru HP de 25,1 mld. USD, reprezentand o crestere cu 11% fata de acelasi trimestru al anului trecut sau cu 7% in valuta stabila, potrivit unui comunicat de presa din partea companiei.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul inregistrat pe continentele americane a crescut cu 6%, ajungand la 10,4 mld. USD, cel pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) a crescut cu 14%, fiind de 10,7 mld. USD, iar in Asia Pacific a crescut cu 15%, ajungand la 4,0 mld. USD. Dupa ajustarile corespunzatoare variatiei valutare, s-a obtinut o crestere a venitului cu 6% pentru continentele americane, cu 7% pentru regiunea EMEA si cu 12% pentru Asia Pacific.

Venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 8,7 mld. USD, reprezentand o crestere de 17% fata de acelasi trimestru al anului trecut, datorita cresterii cu 19% a numarului de unitati vandute.

Astfel, divizia de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) a anuntat un venit de 7,0 mld. USD, cu 7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul din consumabile a crescut cu 11%, cel pentru hardware pentru mediul de afaceri inregistrand o crestere de 2%, iar cel pentru mediul de consum a ramas constant.

Divizia de Servere si Solutii de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,5 mld. USD, cu 5% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2006. Venitul pentru serverele standardizate a inregistrat o crestere de 10% fata de anul trecut, cu o crestere de 45% a venitului pentru servere blade.
Venitul departamentului de Servicii HP (HPS) a crescut cu 5% fata de anul precedent, fiind de 3,9 mld. USD.

Divizia de Software a anuntat un venit trimestrial de 550 milioane USD, reprezentand o crestere de 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar divizia de software a inregistrat un profit operational de 47milioane USD sau 8,5% din venit, comparativ cu profitul de 9 milioane USD (3,0% din venit) in perioada similara a anului trecut.

Venitul departamentului HP Financial Services (HPFS) a fost de 547 milioane USD, reprezentand o crestere anuala de 10%. Volumul financiar si portofoliul net al activelor au crescut cu 4%. Profitul operational a fost de 32 milioane USD sau 5,9% din venit, mai mic fata de profitul de 38 milioane USD sau 7,7% din venit, in aceeasi perioada a anului trecut.

HP estimeaza ca in al doilea trimestru al anului financiar 2007 va obtine un venit de aproximativ 24,5 mld.USD.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 795 ori