FMI a fost atacat de hackeri

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 12:49
1002 citiri
FMI a fost atacat de hackeri

Fondul Monetar International a fost vizat anul acesta de un atac informatic sofisticat ce i-a spart sistemele, oficialii recunoscand ca a fost vorba de o "compromitere majora", anunta NewsIn.

Oficialii nu au dat multe detalii, limitandu-se sa spuna ca a fost vorba de o "compromitere majora" a sistemelor sale, relateaza New York Times.

FMI, pe ale carui servere se afla date economice delicate despre multe tari, a spus ca operatiunile sale sunt deplin functionale.

Atacul informatic s-a desfasurat pe o perioada de cateva luni, inainte ca fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, sa fie arestat pentru agresiune sexuala.

"Pot confirma ca anchetam incidentul. Nu sunt in pozitia de a elabora mai mult in ceea ce priveste amploarea incidentului de securitate informatica", a declarat purtatorul de cuvant David Hawley.

Potrivit New York Times, angajatii FMI au fost anuntati miercuri de atac, dar Fondul nu a facut un anunt public.

Angajatii au fost avertizat ca au fost detectate "transferuri suspecte de fisiere" si ca o ancheta arata ca un calculator al institutiei a fost "compromis si folosit pentru accesa unele sistemele ale Fondului".

"Nu exista motive pentru a crede ca informatii personale au fost cautate pentru fraude", se adauga in mesajul catre angajati.

Potrivit Bloomberg, hackerii au avut legatura cu un guvern strain, dar autorii unor astfel de atacuri sunt greu de identificat.

Banca Mondiala a anuntat ca a intrerupt pentru scurt timp legaturarile IT cu FMI "ca masura de precautie".

#atac hacker, #fmi atac hacker, #hackeri , #Servere