Fara maxi-taxi in centrul Capitalei

Joi, 27 Iulie 2006, ora 15:14
1067 citiri

Circulatia maxi-taxiurilor prin centrul Capitalei va fi interzisa de la 1 august, data de la care intra in vigoare noile conditii de transport cu microbuzele in Bucuresti, informeaza un comunicat de presa al municipalitatii.Incepand de luna viitoare, vor exista 11 trasee, controlate de sapte operatori de transport. Acestia au fost desemnati in urma unei licitatii si vor circula la periferia cartierelor Berceni, Rahova, Colentina, Pantelimon si Dristor.

Locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Militari, Baneasa si Bucurestii Noi vor ramane fara maxi-taxi pana cand Primaria Capitalei va organiza o noua licitatie, intrucat la licitatia organizata luna aceasta, traseele care acoperea aceste zone nu au fost solicitate de niciun operator.

Pe traseele de maxi-taxi, se va circula intre orele 5.30-22.30. Conform unei hotarari a Consiliului Municipal, vor fi infiintate statii, iar soferii nu vor mai putea opri la solicitarea calatorilor sau in statiile RATB.

Biletele vor putea fi cumparate atat de la sofer, cat si de la punctele fixe, infiintate pe traseu.

De luna viitoare, cand intra in vigoare noul regulament de transport pentru operatorii de maxi-taxi, operatorii vor fi obligati sa elibereze abonamente lunare. Astfel, un billet va costa intre 1 si 2 lei, iar un abonament lunar variaza intre 60 si 80 de lei noi, in functie de operator.

Firmele care au castigat licitatia vor avea licenta pe o perioada de 2 ani de zile.

Bloombiz