Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Toshiba, Sony si Hitachi isi fac companie de LCD-uri

Toshiba, Sony si Hitachi isi fac companie de LCD-uri


Toshiba, Sony si Hitachi au anuntat semnarea parteneriatului privind integrarea diviziilor proprii producatoare de ecrane LCD mici si mijlocii, care vor fi reunite intr-o noua companie, numita Japan Display.

Japan Display isi propune sa optimizeze costurile si sa isi intareasca pozitia de companie lider global in domeniul ecranelor mici si mijlocii.

Inceperea productiei este planificata pentru primavara anului 2012, in conditiile in care vor fi acordate la timp toate aprobarile guvernamentale necesare.

Actionarii Japan Display vorfi INCJ (70%), Hitachi (10%), Sony (10%) si Toshiba (10%), iar compania va avea un capital de 230 miliarde yeni.

INCJ, actionarul majoritar al Japan Display, este un parteneriat public-privat, care susine proiecte de tehnologie din diverse industrii.

INCJ are capacitatea de a investi pana la 900 miliarde yeni (12 miliarde dolari). Pana in prezent, INCJ a investit in 19 proiecte din domenii variate, precum energie verde, electronice, IT sau biotehnologie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1828 ori
Citeste mai multe despresony toshiba hitachi monitoare lcd