OUG 50: clientii pot contesta actele aditionale

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 11:14
1489 citiri
OUG 50: clientii pot contesta actele aditionale

Clientii bancilor care nu doresc aplicarea prevederile Ordonantei 50/2010 la contractele de credit aflate in derulare au doua luni la dispozitie pentru a notifica bancii ca denunta actele aditionale.

"Daca bancile nu vin cu o propunere care sa faca atractiva implementarea ordonantei, probabil ca multi clienti vor opta pentru revenirea la contractul initial si vor cauta apoi dreptatea in instanta", spune unul dintre liderii grupului de clienti nemultumiti ai Volksbank, citat de ZF.

Legea creata pe baza Ordonantei 50, publicata in Monitorul Oficial pe 30 decembrie anul trecut, prevede ca actele aditionale considerate acceptate tacit pot fi denuntate, fie de client, fie de banca, intr-un termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare.

In aceasta situatie se gasesc circa 4 milioane de clienti, avand in vedere ca bancherii estimeaza ca doar 10%-15% dintre cei 4,4 milioane de clienti cu credite in derulare au semnat efectiv actele aditionale, prin care modificarea contractului ar fi batuta in cuie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oug 50, #clienti, #credite , #Monitoare