HP anunta primele laptopuri touchscreen cu Windows 8

Joi, 30 August 2012, ora 17:43
2663 citiri
HP anunta primele laptopuri touchscreen cu Windows 8

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere din lume, intentioneaza sa lanseze o noua serie de laptopuri cu touchscreen care functioneaza cu noul sistem de operare Windows 8, inclusiv un model care poate fi transformat in tableta.

Noile dispozitive sunt primele dintr-o serie de produse HP care urmeaza sa ruleze noul Windows. Spectre TouchSmart Ultrabook, are un ecran HD de 15,6 inci iar Envy x2 are un touchscreen detasabil cu ajutorul unei balamale magnetice, scrie Bloomberg.

Noul Spectre TouchSmart Ultrabook va fi disponibil in SUA din decembrie, pentru 1.400 de dolari, iar Envy 2, pentru 800-900 de dolari.

HP si alti producatori de computere se intrec in designuri inovatoare care sa incurajeze clientii de computere sa aleaga dispozitive cu Windows in detrimentul celor create de Apple.

Vanzarile Apple de laptopuri MacBook si desktopuri au crescut in al doilea trimestru, castigand companiei o cota de piata de 12% in SUA. Cota de piata a HP este de 25%, iar a Dell 21,7% in SUA.

Windows 8, care va fi disponibil din octombrie, beneficiaza de o interfata noua, mai adaptabila pentru tabletele PC, intr-un efort de a indeparta dominanta iPad-ului de la Apple.

Producatorii de PC vor concura cu Microsoft, care intentioneaza sa lanseze propria tableta, numita Surface, care are o tastatura detasabila.

#lansari HP laptop, #produse HP, #laptop touchscreen Windows , #Laptopuri