Autonomia, principalul deziderat al utilizatorilor de laptopuri business

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 12:30
1638 citiri
Autonomia, principalul deziderat al utilizatorilor de laptopuri business

Evolutia tehnologiei deschide deschide noi perspective pentru eficientizarea ciclurilor de lucru in mediul business. Cresterea permanenta a performantelor dispozitivelor uzuale din mediul de afaceri si portabilitatea acestora a generat o separare intre utilizatori, intre cei care au nevoie sa le foloseasca doar pentru comunicare si cei care au de indeplinit task-uri mai complete.

Tehnologia bateriilor nu reuseste sa tina pasul, ceea ce determina o autonomie scazuta a dispozitivelor, in dauna utilizatorilor pentru care acest aspect este o prioritate.

Utilizatorul business este mobil, merge la intalniri, calatoreste, petrece foarte mult timp pe drum, iar in aceste ore, trebuie sa aiba la dispozitie o unealta performanta care sa-i asigure performantele optime in vederea realizarii sarcinilor de serviciu. Autonomia si performantele sunt doua proprietati ale laptopului care se exclud. Implicit, performantele ridicate impun un consum de energie ridicat, ceea ce nu favorizeaza mobilitatea. Solutia ar fi o baterie cu 9 sau 12 celule, dar o astfel de baterie ingreuneaza transportul.

"Profilul utilizatorului de laptop din mediul business se contureaza, dupa analizele noastre in felul urmator: profesionist intr-un domeniu cu stranse legaturi cu cel IT, de obicei antreprenor sau cel putin cu o pozitie de middle management intr-o companie multinationala, care prin natura job-ului nu doar ca se ocupa de etapa operationala a companiei, ci si intretine relatiile cu furnizorii, partenerii si, cel mai important, cu clientii. Gestiunea acestor sarcini de serviciu impun utilizare unui laptop performant din toate punctele de vedere, inclusiv al bateriei. Aici intervine marea limitare a tehnologiei, autonomia." spune Bogdan Voinea, Director de Marketing a magazinului online Laptop-Direct.ro, un magazin online, specializat in componente de laptopuri care a inregistrat una dintre cele mai importante cresteri din domeniu in ultimii doi ani.

Exista pe piata alternative care propun un plus de autonomie, dar acest lucru vine fie cu un compromis din punctul de vedere al performantei laptopului si a dimensiunilor acestuia, fie alternativa are costuri foarte mari, care pot pune o presiune suplimentara asupra bugetului de achizitii. In acest caz, trebuie calculat foarte atent timpul de amortizare al investitiei pentru a vedea daca cele cateva ore in plus de autonomie determina o productivitate care sa le justifice costurile. De obicei, aceste laptopuri cu autonomie extinsa nu sunt o solutie de masa.

Astfel, majoritatea utilizatorilor din sectorul business se orienteaza catre laptopuri care sunt conforme cu nevoile de performanta, poate chiar putin superioare pentru a le asigura o utilizare pe termen lung. Odata ce sunt satisfacute aceste cerinte, pentru extinderea autonomiei, utilizatorii achizitioneaza o baterie compatibila suplimentara, de obicei cu 9 sau 12 celule. Solutia este una eficienta din punctul de vedere al costurilor, iar perioada de amortizare a laptopului se reduce considerabil.

"O caracteristica importanta a utilizatorului business, mai ales daca vine din categoria antreprenorilor, este faptul ca perspectiva cheltuielilor este in topul prioritatilor sale. Orice achizitie trebuie sa-si indeplineasca functiile incadrandu-se in cel mai bune costuri, ceea ce face atractiva cumpararea unei baterii suplimentare mai mari." completeaza Bogdan Voinea, Director de Marketing Laptop-Direct.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autonomie laptop, #baterii laptop, #durata baterie laptop, #baterii performante laptop , #Laptopuri