Infractiunile, din ce in ce mai rare odata cu aparitia sistemelor de supraveghere

Joi, 30 Iulie 2015, ora 11:13
1656 citiri
Infractiunile, din ce in ce mai rare odata cu aparitia sistemelor de supraveghere
Foto: Skut.ro

Majoritatea oraselor mari ale lumii prezinta o rata crescuta a infractiunilor. De la micile furturi din buzunare, pana la furturi serioase din case si masini si chiar pana la crime sau lupte stradale, toate se intampla intr-o mai mica sau mai mare masura in orasele cu foarte multi locuitori, fie ca vorbim despre uriasul New York sau despre propria noastra capitala, Bucuresti.

Din fericire, in ultimii ani, s-a inregistrat o scadere a criminalitatii, chiar si in orase mari, cum ar fi New Yorkul. Metropola americana a cunoscut o scadere de 3% a infractiunilor, iar acest lucru s-a intamplat in doar 4 ani, din 2009 pana in 2014.

Motivul care a dus la aceasta scadere este simplu: o supraveghere de o mult mai buna calitate. Daca, in urma cu 10 ani, numarul de camere de supraveghere din orase era unul foarte mic, astazi, atat autoritatile, cat si proprietarii privati au la dispozitie un numar impresionant de camere de supraveghere, care pot sa transmita cu usurinta direct in mediul online, pot fi controlate si pot acoperi cele mai riscante zone ale unui oras.

Care au fost pasii urmati de newyorkezi?

Cei care au dat startul unei supravegheri din ce in ce mai bune au fost proprietarii marilor cladiri de birouri si de locuinte. Acestia au instalat camere de supraveghere de buna calitate, cum ar fi cele produse de Hikvision sau cele produse de Dahua, au centralizat toate imaginile, in asa fel incat sa existe acces facil la acestea si le-au oferit politistilor newyorkezi posibilitatea de a avea acces la aceste camere de supraveghere.

Astfel, cu o cheltuiala minima s-au obtinut avantaje uriase:

 Cheltuieli mult mai mici din partea politiei. Odata ce ai tot orasul bine supravegheat, nu trebuie sa te deplasezi dintr-o parte in alta pentru a descoperi eventuale crime si nelegiuiri. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa stai in fata unui monitor si sa urmaresti tot ceea ce se intampla in localitatea supravegheata;

 Cresterea sigurantei. Fara doar si poate, instalarea unor sisteme de supraveghere video a dus la o siguranta mult mai mare pentru cei din New York;

 Eliminarea unor costuri inutile. Multe dintre costurile suportate de un proprietar pot fi evitate cu ajutorul unui sistem de supraveghere video. Astfel, pierderea timpului folosit in mod normal pentru supraveghere, angajarea unui paznic sau achizitia unor elemente de siguranta foarte costisitoare pot sa fie eliminate, odata ce sistemul de supraveghere video este instalat asa cum trebui.

 Raspuns rapid din partea politiei. In cazul in care se intampla un eveniment neplacut, Politia poate sa ia foarte repede atitudine si poate sa rezolve toate problemele aparute.

Cum s-ar putea aplica intregul sistem in Bucuresti?

Desi nu putem sa comparam Bucurestiul cu New Yorkul din punct de vedere al numarului de locuitori, capitala Romaniei prezinta totusi anumite riscuri de infractiuni. Reducerea numarului lor se poate face prin instalarea unor sisteme de supraveghere Hikvision de ultima generatie.

Marele avantaj al celor care locuiesc in prezent in Bucuresti este faptul ca preturile camerelor Hikvision sunt din ce in ce mai mici, eficienta camerelor este din ce in ce mai mare iar politistii romani au anumite exemple pe care le pot urma.

Bucurestenii si nu numai pot achizitiona sisteme de supraveghere de la SKUT.ro - un shop online ce se afla in topul magazinelor din aceasta nisa. Magazinul online ofera suport tehnic pre si post vanzare, creand astfel un plus de siguranta in alegerea produsului potrivit. Instalarea sistemului se poate face cu ajutorul unui inginer in acest domeniu, fara sa fie necesar prea mult efort.

Este adevarat ca in intersectii si in unele case de locuinte exista un sistem de supraveghere video, insa daca se doreste o solutie cat se poate de eficienta, sistemul de supraveghere trebuie sa fie destinat 100% prevenirea infractiunilor, trebuie sa acopere toate zonele care ar putea sa prezinte probleme si sa faciliteze o decizie foarte rapida din partea autoritatilor sau chiar din partea pagubitului.

Locurile care ar trebui sa fie supravegheate video sunt scolile, strazile intunecate, scarile de bloc, gradinitele si evident, intersectiile.

#sisteme supraveghere infractiuni, #sisteme supraveghere politie, #magazin sisteme supraveghere , #Hardware Video