4 sfaturi pentru inregistrarea si transmiterea cursurilor online

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 19:11
700 citiri
4 sfaturi pentru inregistrarea si transmiterea cursurilor online
cursuri online FOTO: gettyimages.com/photos/pro

Experienta anului trecut a facut multe persoane sa-si reinventeze spatiul de lucru si sa creeze din acesta un loc confortabil si optimizat atat pentru nevoile taskurilor zilnice, cat si pentru socializarea online sau pentru educatia non-formala pe care o includeau in mod normal in programul de dupa job. Dar nu numai angajatii si-au schimbat obiceiurile, ci si antreprenorii sau corporatiile din domeniul trainingurilor, care au fost nevoiti sa se adapteze rapid si sa gaseasca solutii prin care sa-si poata transmite online cursurile, la o calitate cel putin la fel de buna precum o faceau atunci cand acestea se desfasurau live.

Daca te afli in aceasta situatie, ti-am pregatit 4 sfaturi prin care poti transmite continut online la un nivel profesionist atat vizual, cat si audio, din confortul casei tale, catre cei interesati de cursurile pe care tu, ca antreprenor in domeniu, vrei sa continui sa le oferi unui public cat mai larg.

1. Imaginea este totul

Intr-o perioada in care imaginea digitala este cea care ne apropie de cei dragi si tu, ca antreprenor, poti obtine apropierea fata de cursantii tai prin afisarea unei imagini clare, care le permite participantilor sa te vada cat mai clar si sa simta ca te pot cunoaste. Foloseste o camera video pentru videoconferinte, care iti va ajuta cursantii sa te vada si sa perceapa informatiile tale mult mai clar, acest lucru construind si increderea pe care ei o au in tine. O camera destinata videoconferintelor ce are inclus in componenta ei si un sistem audio, iti va transforma transmisiunea live in una complet profesionista si te va ajuta pe tine sa le livrezi participantilor materiale de cea mai buna calitate pentru ca ei sa invete ceva nou de la tine!

2. Asigura-te ca te auzi clar

Pe langa o imagine clara si sunetul trebuie sa fie la nivelul asteptarilor. In special cand incerci sa transmiti informatii noi, sunetul este cel care trebuie sa fie impecabil. Daca nu esti pregatit sa investesti intr-un microfon profesionist, folosirea unei lavaliere wireless este o varianta la care multi apeleaza, datorita confortului si calitatii sunetului pe care o transmite.

3. Creeaza lumina in incapere

O sursa de lumina naturala este ideala atunci cand vrei sa inregistrezi ceva sau cand vrei sa faci live streaming video. Apropierea de un geam este de dorit daca vrei sa obtii un cadru luminos, in special fiindca lumina naturala imbunatateste calitatea imaginii. Insa, daca ai pierdut ora in care lumina este perfecta, sau preferi sa lucrezi mai degraba seara, o sursa de lumina artificiala este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai. Un panou led bicolor este solutia perfecta in aceasta situatie, fiind ideala pentru oferirea nivelului de luminozitate optim de care ai nevoie pentru inregistrarile tale.

4. Alege un fundal prietenos

Cu siguranta vrei sa le oferi cursantilor tai un ambient placut, care sa dea impresia unui cadru informal, in care se simt totusi curiosi sa asimileze informatiile pe care le transmiti. Iti recomandam sa optezi pentru fundalurile oferite de aplicatiile de streaming, care sa-ti acopere imaginea camerei in care te afli. Fundalurile digitale functioneaza foarte bine daca in spatele tau se afla un fundal de o singura culoare, iar asta este destul de greu de gasit intr-o casa, unde decoratiunile pot strica uniformitatea imaginii. Tocmai de aceea, iti recomandam sa-ti investesti banii intr-un fundal foto de calitate, pe care sa-l amplasezi pe un suport portabil de fundaluri. In felul acesta, orice fundal digital va functiona, iar tu iti poti inregistra cursurile linistit, fara a-ti face griji de ce se vede in spatele tau.

Transmisiunile live si inregistrarile din confortul casei tale nu au fost niciodata mai usor de realizat ca acum, tinand cont de toate echipamentele de transmisiuni live disponibile la preturi accesibile pe piata din Romania. Daca nu esti insa dispus sa investesti in realizarea unui studio acasa, o alternativa este si sa folosesti un studio de inregistrari video deja amenajat la nivel profesional, cum este spre exemplu si studioul de Live streaming al Photosetup, dotat cu echipamente de ultima generatie.

#cursuri, #cursuri online , #Hardware Video