Dell vrea Quest Software cu orice pret. A oferit 2,32 miliarde de dolari

Marti, 26 Iunie 2012, ora 18:28
2028 citiri
Dell vrea Quest Software cu orice pret. A oferit 2,32 miliarde de dolari

Dell a trimis o oferta imbunatatita pentru achizitionarea companiei Quest Software, in valoare de 2,32 miliarde de dolari, spun surse apropiate acestei afaceri.

Doi licitatori concureaza pentru a cumpara Quest: un grup de achizitii condus de firma de investitii private Insight Venture Partners si un ofertant necunoscut, potrivit Reuters.

O sursa apropiata acestei afaceri a dezvaluit Reuters ca misteriosul ofertant este de fapt Dell, al doilea producator de PC-uri din Statele Unite ale Americii. Oficialii Quest au anuntat luni ca au primit o oferta imbunatatita de 27,50 dolari pe actiune, ce urmeaza sa fie platita cash, din partea ofertantului misterios, dar nu a dezvaluit identitatea acestuia.

Companiile importante din domeniul IT au preferat deseori sa nu isi dezvaluie identitatea in cadrul unor licitatii. Acest lucru ajuta ofertantii sa nu se simta obligate sa plateasca mai mult si le scuteste de comentariile negative de pe piata in momentul in care tentativa de achizitionare nu are succes.

Una dintre ultimele batalii duse in cadrul ofertelor publice a avut loc atunci cand Dell a concurat puternic cu Hewlett-Packard pentru achizitionarea companiei de stocare a datelor 3Par Inc in 2010. Dell a oferit 18 dolari pe actiuni, dar HP a cumparat pana la 3Par Inc, la 33 de dolari pe actiune.

Ultima oferta lansata de Dell pentru achizitionarea Quest o depaseste pe cea a grupului Insight Venture Partners

Ultima oferta a companiei Dell pentru Quest o depaseste pe cea a grupului Insight Venture Partners, in valoare de 2,17 miliarde de dolari, la un pret de 25,75 dolari pe actiune.

Actiunile Quest au crescut cu 5,3%, ajungand la 27,60 de dolari luni pe bursa Nasdaq, in timp ce titlurile Dell s-au depreciat cu 1,9%, pana la 11,97 de dolari.

Analistul Aaron Schwartz de la Jeffreries spunea luni ca flexibilitatea Dell pentru achizitionarea Quest este limitata in intervalul cuprins intre 27,50 de dolari si 28 de dolari. Aceasta oferta implica o angajare financiara diferita din partea Insight Venture Partners.

JPMorgan Chase & Co, RBC Capital Markets si Barclays furnizeaza in prezent aproximativ 1,2 miliarde de euro din partea ofertantului comun Insight and Vector.

Strategia de afaceri a companiei Dell

Dell incearca sa achizitioneze diverse companii in tentativa sa de a se distanta de segmentul PC-urilor, o piata unde cresterea este redusa, o mare parte dintre clienti orientandu-se catre iPad-ul produs de Apple.

In viziunea oficialilor Dell, domeniul software si cel al serviciilor reprezinta segmente cheie de crestere pe piata.

Cand Dell a anuntat in martie achizitionarea companiei SonicWall, care activeaza in domeniul securitatii retelelor, un reprezentant al producatorului de PC-uri a dezvaluit ca sunta avute in vedere mai multe afaceri de acest tip.

"Scopul meu este sa transform segmentul software intr-o parte esentiala a portofoliului Dell", a sous John Swainson, presedintele grupului software din cadrul Dell, in luna martie.

Oficialii Quest au spus ca membrii Consiliului de Conducere au ajuns la concluzia ca noua propunere din partea Dell este superioara celor anterioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dell investitii, #Dell achizitionare Quest Software, #oferte achizitionare Quest Software, #licitatii IT, #Quest Software vanzare , #Hardware PC