Microsoft a prezentat Xbox One, ultima generatie a consolei de jocuri si divertisment

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 11:02
2819 citiri
Microsoft a prezentat Xbox One, ultima generatie a consolei de jocuri si divertisment

Microsoft a prezentat Xbox One, noua generatie a consolei de divertisment dezvoltata de compania din Redmond, care pune mai mult accent pe continut TV, urmarirea competitiilor sportive si servicii online, imbunatatind totodata performantele in jocuri video, functia traditionala a produsului.

Dispozitivul prezentat marti seara de Microsoft reprezinta primul model nou Xbox din ultimii aproape opt ani, compania incercand astfel sa se pozitioneze in centrul activitatilor de divertisment ale clientilor printr-un pachet consistent de servicii si produse.

Xbox One, care va fi disponibil pe piata in a doua parte a acestui an, poate fi controlata prin comenzi vocale si este echipata cu senzori care urmaresc miscarile utilizatorilor. Serviciul de apeluri video si conferinte Skype este integrat in produs, alaturi de servicii TV, aplicatii cu continut sportiv dezvoltate in parteneriat cu Liga Nationala de Fotbal din SUA si jocuri video.

Noul produs Microsoft va concura cu Sony PlayStation 4, anuntata recent de compania japoneza, cu Wii U de la Nintendo, lansata in noiembrie, dar si cu pachetele tot mai complexe de servicii de divertisment introduse de companii precum Apple, Facebook, Google si Amazon.com, transmite Bloomberg. PlayStation 4 va fi disponibila in magazine in a doua parte a anului.

Continutul media, mai important decat jocurile video

Analistii noteaza ca Xbox One este prima consola Microsoft care nu a fost construita in primul rand pentru jocuri video. Astfel, vanzarile ar putea fi sustinute in primul rand de livrarea de continut media obtinut in exclusivitate de Microsoft, intr-o perioada de fragmentare si reasezare a industriei jocurilor.

Reprezentantii Microsoft nu au precizat inca pretul la care va fi disponibila noua consola. Actualul model Xbox costa 180 de dolari la Amazon.com.

Microsoft a anuntat ca jocurile care ruleaza pe modelul actual nu vor functiona pe Xbox One, dar utilizatorii vor putea recupera o parte din pretul titlurilor prin revanzare sau schimburi cu alti jucatori.

Noul Xbox este de culoare neagra, orientat orizontal, si include dispozitivul Kinect, capabil sa recunoasca comenzi vocale si miscarile utilizatorilor. Xbox One este dotat cu hardware mult mai puternic fata de predecesorul sau, fiind echipat cu un microprocesor cu opt nuclee produs de AMD, 8 gigabytes de memorie RAM si player de discuri Blu-ray.

Xbox este una dintre cele mai performante divizii ale Microsoft. Vanzarile diviziei de divertisment si dispozitive hardware, care se ocupa si de Xbox, au crescut cu 56% in primul trimestru al acestui an, inregistrand un profit operational de 342 milioane de dolari. Anul trecut, veniturile diviziei de entertainment au urcat cu 7,6%, in timp ce afacerile Windows au scazut cu 3,4%.

#lansare Xbox One Microsoft, #continut media Xbox, #continut console divertisment, #vanzari Xbox One, #piata console jocuri , #Electronice