Merită să cumperi un TV Philips Ambilight?

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 18:16
995 citiri
Merită să cumperi un TV Philips Ambilight?
TV Philips Ambilight FOTO: unsplash.com

Ce este un televizor Philips Ambilight? Și de ce ar trebui să cumperi unul? Dacă vrei să cumperi un televizor nou și cercetezi piața, este posibil să fi dat peste gama unică de afișaje Philips Ambilight, care combină iluminarea cu divertismentul pentru o seară de film uimitoare.

Pentru a o spune simplu, Ambilight este o tehnologie TV proprietară, exclusivă pentru TV Philips, care, într-o piață saturată de televizoare aproape identice, ajută cu adevărat Philips să iasă în evidență. Ambilight este, în esență, includerea unei matrice LED în jurul lateralului unui televizor, care proiectează culoarea pe peretele din spatele televizorului.

Sună ca un prostie? Nu este! Deși un afișaj luminos nu este crucial pentru experiența de vizionare, el are un efect incredibil de izbitor pe care nu îl vei vedea la niciun alt producător. Culorile proiectate se potrivesc cu nuanțele care apar în conținutul de pe ecran, crescând percepția de contrast și creând un afișaj cu lumină captivantă care pare să se scurgă din televizorul însuși.

Toate, cu excepția celor mai ieftine TV Philips, folosesc Ambilight în zilele noastre – și se pot conecta și cu becurile inteligente Philips Hue, pentru a lăsa culorile imaginii televizorului să îți inunde camera, în loc să se scurgă doar în spatele ecranului.

Ar trebui să cumpăr un TV Philips Ambilight?

Este posibil ca televizoarele Philips să nu câștige la fel de multă atenție ca cele mai recente OLED-uri Samsung sau LG, dar Ambilight este un motiv destul de convingător pentru a alege un TV Philips față de orice altceva.

Totuși, nu toate televizoarele Ambilight sunt făcute la fel. Modelele low-end au Ambilight pe două fețe, ceea ce înseamnă că culoarea emană din stânga și din dreapta televizorului. Modelele cu specificații medii au Ambilight pe trei fețe, cu LED-urile îndreptate și în sus. Unele modele foarte premium, cum ar fi modelul emblematic OLED+935 din 2020, vin acum cu Ambilight pe patru fețe, ceea ce înseamnă că LED-urile strălucesc și din marginea de jos a setului.

În timp ce Ambilight separă TV Philips de restul, încă mai sunt multe de luat în considerare în gama proprie a companiei. Aceasta oferă multe modele, de la LCD-uri ieftine până la modele de televizoare OLED de ultimă generație – care tind să includă un sunet excelent încorporat, prin amabilitatea celor de la Bowers & Wilkins.

Televizoarele de ultimă generație de la Philips folosesc software Android TV, la fel ca seturile Sony. Este cunoscut pentru că uneori este puțin șocant, dar oferă acces la o mulțime de aplicații, multe dintre cele pe care le poți descărca pentru telefon.

Majoritatea LCD-urilor Philips tind să aibă un sunet destul de mediocru la bord. Dar acest lucru nu este ceva pentru care să îți faci griji dacă intenționezi să utilizezi propriile difuzoare sau un sistem surround, pe care îș recomandăm întotdeauna.

Vrei Ambilight fără TV Philips?

Este demn de remarcat faptul că îți poți actualiza din punct de vedere tehnic televizorul actual, chiar dacă nu este un TV Philips, pentru a include Ambilight.

Philips a lansat ceva numit Philips Hue Play Gradient Light Strip, care vine în dimensiuni pentru televizoare de 55 de inci, 65 de inci și 75 de inci. Acestea replică eficient Ambilight pe trei fețe – deși nu patru, ceea ce aparent este pentru a preveni reflectarea ciudată de pe suporturile TV sau barele de sunet de la producătorii non-Philips.

Acesta are elemente LED cu cinci canale, pentru o varietate de culori și combinații și este „optimizat pentru a fi montat pe spatele unui televizor pentru experiența de divertisment [folosind] suporturi de montare adezive simple”.

Luminile se vor proiecta la un unghi de 45 de grade față de locul în care sunt montate, pentru a arunca cu adevărat culorile în cameră. Folosind acest dispozitiv în tandem cu aplicația Philips Hue, te vei asigura că îl poți calibra împreună cu orice alte produse Hue din casa ta, deși vei avea nevoie de Hue Bridge și Philips Hue Sync Box pentru a-l face să funcționeze.

#TV Philips Ambilight, #televizor, #televizor philips , #Electronice