Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Metel Holdings N.V. de catre Hungarian Telephone and Cable Corp

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Metel Holdings N.V. de catre Hungarian Telephone and Cable Corp

Consiliul Concurentei (CC) analizeaza preluarea Metel Holdings NV de catre Hungarian Telephone and Cable Corp, informeaza un comunicat al CC.

Cele doua societati sunt prezente pe piata romaneasca a serviciilor de comunicatii electronice prin societatile economice pe care le controleaza.
Consiliul Concurentei va analiza operatiunea de concentrare economica, din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale pe aceasta piata.

Potrivit sursei citate, daca este necesar, CC poate solicita completarea notificarii cu datele si informatiile pe care le considera necesare pentru a analiza compatibilitatea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal.

Decizia cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este completa, conform comunicatului.

Consiliul Concurentei trebuie sa controleze operatiunile de concentrare economica pentru a analiza compatibilitatile societatilor implicate cu mediul concurential normal, daca cifra de afaceri acumulata a agentilor economici implicati in operatiune depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro.

De asemenea, trebuie sa existe cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori