Conexiunile la internet au crescut cu 40% in 2006

Luni, 22 Ianuarie 2007, ora 08:43
1020 citiri

Competitia de pe piata de comunicatii electronice s-a dezvoltat foarte mult in 2006, conexiunile cu acces de Internet crescand cu 39 la suta, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Dan Cristian Georgescu, citat de Radio Romania.

La jumatatea anului 2006, numarul conexiunilor de banda larga depasisera un milion "Noi tinem evidenta conexiunilor de acces la internet, nu neaparat numarul de oameni care-l folosesc si avem o crestere cu 39 la suta. Mai avem o crestere foarte mare la genul de legaturi de broadband, legaturile de viteza mare", a spus Georgescu.

Oficialul a subliniat ca romanii utilizeaza cel mai mult retelele de cartier, prin intermediul carora se schimba fisiere, muzica si filme. In ceea ce priveste piata de afaceri, serviciile de internet sunt in primul rand referitoare la comert electronic, ofertare electronica pe care le fac firmele, chiar contracte semnate pe cale electronica.

"Din punct de vedere al folosirii vocii peste internet nu suntem atat de dezvoltati, desi majoritatea romanilor au decoperit ca este gratis sa vorbesti de pe calculator in tara sau in strainatate, folosind Messenger, Skype si altele", a explicat Dan Georgescu.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)