Windows Vista a ajuns pe rafturile magazinelor Altex

Joi, 01 Februarie 2007, ora 17:00
1115 citiri

Windows Vista a ajuns joi si in magazinele grupului Altex, Media Galaxy si Altex Megastore, iar oficialii retelei estimeaza ca 30% din calculatoarele cu sisteme de operare pre-instalate vor folosi produsul.

Sistemul de operare Windows Vista a fost lansat joi in Romania de presedintele companiei producatoare Microsoft. Evenimentul a fost precedat de inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic, la care au participat presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ambasadorul SUA Nicholas Taubmann.

Bill Gates a declarat joi ca multi romani au contribuit la dezvoltarea sistemului de operare Windows Vista. "Multi romani au contribuit la dezvoltarea acestui sistem de operare, nu este vorba doar despre romanii care muncesc la Microsoft, ci si de companii partenere, cum ar fi grupul GeCad, parteneri care au avut un input important", a declarat Bill Gates, presedintele Microsoft.

Grupul american a lansat marti sistemul Windows Vista simultan in peste 70 de state, dupa mai multe amanari, produs prin care compania urmareste sa administreze mai bine explozia de media digitala si sa protejeze utilizatorii de pericolele internetului. Wodows Vista este primul sistem de operare complet nou pe care liderul pietei de software l-a scos in ultimii cinci ani. Microsoft a numit Vista cea mai importanta lansare a unui sistem propriu de operare de la aparitia Windows 95, cu peste zece ani in urma. Analistii sunt de parere ca va mai dura o perioada pana cand sistemul va deveni destul de raspandit si vizibil pe piata.

Grupul Altex, care a prezentat joi a Windows Vista, este operator al retelelor Altex si Media Galaxy. Reteaua Media Galaxy cuprinde 14 centre comerciale a caror suprafata totala depaseste 35.000 de metri patrati.

Grupul Altex, lider dupa vanzari in 2005 pe piata de distributie de electrocasnice, electronice si produse IT&C din Romania, a inregistrat o cifra de afceri de 100 milioane de euro in primele sase luni din 2006, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)