Inundatiile din Thailanda cresc preturile hard disk-urilor

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 12:45
2414 citiri
Inundatiile din Thailanda cresc preturile hard disk-urilor
HDD

Preturile hard disk-urilor cresc pe masura ce inundatiile din Thailanda duc la o criza a componentelor folosite pentru fabricarea PC-urilor.

Producatorii de HDD-uri (hard disk drive) au crescut preturile cu 20-40%, in urma inundatiilor ce au afectat Thailanda cu precadere in ultima luna. Distribuitorii internationali de electronice, cum ar fi Avnet Inc, au marit, la randul lor, preturile cu procente similare.

"Se zvoneste ca preturile vor continua sa creasca", a declarat senior-vicepresedintele Avnet, Chuck Kostalnick. "Fenomenul nu va fi unul izolat".

Inundatiile din Thailanda, al doilea exportator de dard disk-uri din lume, au dus la decesul a cel putin 377 de persoane, incepand cu luna iulie. De asemenea, au fost devastate arii extinse din centrul statului.

NetGear Inc, care cumpara hard drive-uri pentru a produce echipamente de stocare comerciale, s-a lovit, in cateva cazuri, de dublarea preturilor de catre distribuitori, comparativ cu nivelele dinainte de dezastru, dupa cum spune Shane Buckley, manager general al departamentului de afaceri comerciale al companiei.

"Speculantii exploateaza piata si fac profituri enorme de pe urma tragediei din Thailanda", a declarat Buckley, refuzand sa dea nume.

#pret hard disk, #inundatie tailanda, #componente calculator , #Componente hardware