Intel spera sa impulsioneze vanzarile cu noul procesor PC, Ivy Bridge

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 11:31
1688 citiri
Intel spera sa impulsioneze vanzarile cu noul procesor PC, Ivy Bridge

Intel Corp a prezentat rezultatele financiare pentru primele trei luni din acest an, cifrele indicand o evolutie constanta. Compania se asteapta ca vanzarile sa creasca in a doua jumatate a acestui an, odata cu lansarea noului procesor PC.

Oficialii Intel Corp spera ca noul procesor, numit Ivy Bridge, sa creasca mult vanzarile companiei spre sfarsitul acestui an, iar o noua categorie de laptopuri foarte subtiri, numite "ultrabooks" sa castige cat mai mult teren pe aceasta piata, anunta Reuters.

Problema este insa ca Intel Corp va trebui sa investeasca in fabricile unde sunt produse chip-urile, lucru care va afecta temporar marja de profit. Pe Wall Street, actiunile Intel Corp au inregistrat o crestere de 17% pe parcursul acestui an.

Potrivit Intel, marjele de profit in a doua jumatate a acestui an ar putea ajunge la 62%, plus sau minus 2 puncte procentuale. Marja de profit estimata de Intel pentru intregul an s-a mentinut la 64%.

Economiile instabile din Europa si din Statele Uniate, o cerere mai ridicata a consumatorilor pentru tablete si o diminuare a productiei unitatilor de discuri din cauza inundatiilor din Thailanda de anul trecut, au afectat industria PC.

In acelasi timp, cererea de pe piata din China, ca si cea de pe pietele emergente, au sustinut cresterea acestui sector. Principalii competitori ai Intel pe piata PC sunt Nvidia Corp si Qualcomm. Veniturile Intel in aceasta perioada vor ajunge la 13,6 miliarde de dolari, plus/minis 500 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezultate financiare intel, #ivy bridge, #procesor intel , #Componente hardware