Alcatel-Lucent da afara 1.800 de oameni din Europa

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 17:35
1765 citiri
Alcatel-Lucent da afara 1.800 de oameni din Europa
Alcatel, alta companie care trece la concedieri

Alcatel-Lucent, cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicatii din Franta, planuieste sa renunte la 1.800 dintre angajatii din Europa.

Compania va elimina 500 de pozitii din Italia, sau 20% din forta de munca totala din aceasta tara, dupa cum a declarat Philippe Saint-Aubin, reprezentatul sindicatului angajatilor din sediul de la Paris al companiei, conform TITLU.

De asemenea, vor fi afectati de restructurari peste 10% dintre lucratorii din Belgia si 5% din Franta, unde compania are 9.000 de angajati.

Producatorul de echipamente pentru retele de telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat anul trecut un profit net de 1,1 miliarde euro, primul din ultimii sase ani, si estimeaza cresterea marjelor in acest an, precum si castiguri suplimentare din exploatarea portofoliului de brevete de inventie.

Actiunile companiei au crescut cu pana la 22% vineri la Paris.

Grupul format in 2006 prin fuziunea Alcatel cu Lucent Technologies a incheiat astfel o campanie de trei ani care a avut ca obiectiv revenirea la profit.

Alcatel-Lucent vrea sa obtina incepand din acest an venituri suplimentare semnificative din licentierea celor 29.000 de brevete pe care le detine, care vizeaza in principal industria telecom, tehnologii de linie fixa si wireless.

Strategia este similara cu cea adoptata de compania rivala Ericsson, producatorii de echipamente pentru telecomunicatii fiind afectati pe de o parte de scaderea cererii din partea operatorilor si, pe de alta parte, de concurenta dura din partea rivalilor din China, precum Huawei, care au reusit sa castige in ultimii ani "felii" substantiale din piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alcatel lucent, #concediere angajati, #restructurare angajati, #companii tehnologie , #Componente hardware