Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Virusi cu misiune culturala

Virusi cu misiune culturala

In topul virusilor pe luna august, cel care distruge fisierele cu iz de manele a urcat pe locul doi. Recent a fost detectat si un troian care blocheaza accesul pe site-urile pentru adulti.

In luna august, virusii informatici au dat din nou bataie de cap utilizatorilor de computere. Multi dintre fanii manelelor au ramas din nou fara discografiile colectionate. Specialistii BitDefender au constatat o revenire in forta a virusului Antiman.

Chiar daca in iulie a ocupat doar locul 9 in topul realizat de aceasta firma, cu 1,91% din numarul total de infestari, Antiman a provocat, in ultima luna, peste 12,08% din infestari si a urcat pe locul al doilea. A"Tehnicile de abordare folosite de acest virus sint bine studiate si atrag. Mesajele au aparut si in engleza, astfel ca este foarte usor sa pacaleasca utilizatorii de calculatoare mai putin experimentatiA", considera Bogdan Dumitru, BitDefender CTO. In clasament conduce detasat Zafi D, cu un procent de 21,06%. Dupa ce un an si jumatate a ocupat unul dintre primele doua locuri, Netsky.P, care a provocat numai 9,5% din infestari, a cazut un loc. Variante de Mytob si de Netsky populeaza locurile 4-10.

Surpriza din Coran

Specialistii de la Sophos au identificat un troian, Yusufali-A, care intrerupe navigarea pe site-uri pentru adulti. Cind identifica adrese care contin cuvinte precum A"teenA" sau A"sexA", micsoreaza fereastra astfel incit utilizatorul sa nu mai poata vedea nimic si afiseaza un mesaj din Coran. Daca acesta nu renunta la vizitarea site-ului respectiv, va fi obligat sa-si inchida calculatorul.

Cotidianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1060 ori