Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apple I, o legenda a tehnologiei: Computerul este estimat la 180.000 de dolari

Apple I, o legenda a tehnologiei: Computerul este estimat la 180.000 de dolari


Unul dintre cele sase calculatoare Apple I, care inca functioneaza, va fi prezentat la licitatia Fine Books and Manuscripts, organizata de Sotheby's la New York, in data de 15 iunie 2012. Organizatorii licitatiei se asteapta ca dispozitivul sa fie vandut la un pret de 180.000 de dolari.

Istoria companiei Apple reprezinta un subiect de interes pentru persoanele pasionate de tehnologie si de evolutia acesteia, astfel ca nu numai achizitionarea celor mai recente iPhone-uri, iPod sau iPad-uri constituie o mandrie, ci si cele mai vechi calculatoare Apple, care sunt asociate cu numele lui Steve Jobs.Licitatiile cu obiecte care fac parte din istoria Apple au fost numeroase, incluzand un memoriu al lui Steve Jobs din perioada in care lucra la Atari Inc., contractul semnat de Steve Jobs in 1976, impreuna cu Steve Wozniak si Ronald Wayne, la infiintarea companiei Apple, sau vanzarea unui calculator original Apple I, in cadrul unei licitatii organizata de Christie's, in schimbul sumei de 213.000 de dolari, potrivit Business Insider.Licitatia Sotheby's va aduce in fata participantilor un microcomputer Apple 1, creat de Steve Wozniak si Steve Jobs in 1976 si prezentat atunci la Homebrew Computer Club. Toti cei prezenti au respins acest dispozitiv, cu exceptia lui Paul Terrel, care a comandat 50 de computere la un pret de 500 de dolari bucata. Dupa ce au onorat aceasta comanda, Jobs si Wozniak au continuat sa produca computere si sa le vanda la un pret de 666,66 de dolari pe bucata.

Descris ca primul PC produs pentru utilizare, Apple 1 a reprezentat o noua era in care calculatorul devenea accesibil maselor.Dispozitivul care va fi pus la vanzare in cadrul licitatiei organizata de Sotheby's este unul dintre cele 50 de calculatoare care au supravietuit timpului si unul din cele sase care inca mai functioneaza. Lotul scos la vanzare include si caseta cu interfata Copyright 1976. Aceste casete erau folosite pentru a stoca programe, date si anumite manuale, inclusiv o editie rara a Apple I Operation Manual.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2188 ori