Microsoft avertizeaza ca analistii au supraestimat vanzarile de Windows Vista

Luni, 19 Februarie 2007, ora 01:52
841 citiri

Compania Microsoft a fost 'pedepsita' vineri la bursa dupa ce presedintele sau executiv, Steve Ballmer, a dat asigurari ca previziunile privind vanzarile de Windows Vista, facute de unii analisti, sunt foarte optimiste, informeaza cotidianul spaniol 'Cinco Dias'.

Actiunile Microsoft au scazut vineri cu 2,5 la suta. Piata a primit prost afirmatiile presedintelui Steve Ballmer, care a dar asigurari joi, la New York, ca previziunile analistilor de pe Wall Street privind vanzarea noului sistem Windows Vista sunt 'destul de optimiste' pentru anul fiscal 2008.

Compania a avertizat ca vanzarile ultimei versiuni a sistemului sau sunt in linie cu comercializarea noilor calculatoare. Ballmer a subliniat ca noul Vista va impulsiona vanzarile de PC-uri, dar ca nu se va inregistra o mare crestere fata de ratele normale.

Microsoft a lansat Vista la finele lui noiembrie 2006, pentru piata de afaceri, si, ulterior, pe 30 ianuarie, pentru consumatorii particulari.

Presedintele Microsoft a spus ca nu are nici un sens ca analistii sa prevada puternice cresteri ale vanzarilor de Vista, dar majorari nesemnificative ale celor de PC-uri si a semnalat ca industria de calculatoare nu va inregistra o crestere de 12-15 la suta pe care o preconizeaza unii analisti, relateaza 'The New York Times'.

Potrivit firmei de cercetare NPD Group, Microsoft a vandut mai putine copii de Vista de consum, in prima saptamana de la lansarea sa in magazine, decat de Windows XP, care a fost lansat in octombrie 2001. In plus, Vista a fost vandut mai mult preinstalat in calculatoarele noi, in timp ce XP a fost cumparat de mai multe persoane pentru calculatoare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)