Legea de functionare a caselor de schimb va fi modificata

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 09:58
1494 citiri
Legea de functionare a caselor de schimb va fi modificata

Casele de schimb valutar vor fi obligate sa respecte reguli mai stricte in ce priveste modul de afisare a cursului de schimb, orice client nemultumit putand sa ceara anularea tranzactiei si restituirea banilor.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) modifica legea privind activitatea caselor de schimb valutar, prin impunerea unor reguli mult mai stricte in ceea ce priveste modul de afisare a cursurilor practicate atat in interiorul, cat si in exteriorul acestor unitati. Legea privind activitatea caselor de schimb valutar urmeaza sa fie schimbata, anunta Gardianul.

Potrivit unui comunicat al ANPC, daca operatorul economic percepe comision pentru operatiunile de schimb valutar, cursurile de schimb afisate vor include si comisioanele practicate (in sensul afisarii valorilor calculate dupa aplicarea comisionului casei de schimb valutar).

De asemenea, in cazul in care operatorul economic percepe comision pentru operatiunile de schimb valutar, cursurile de schimb afisate pe panoul unic de la exteriorul casei de schimb vor include si comisioanele practicate.

Potrivit noii legi, afisarea oricaror altor informatii pe suportul unic sau afisarea altor suporturi care fac referire la cursul de schimb este strict interzisa.

In acelasi timp, este prevazut "dreptul consumatorilor ca, in cazul in care constata neconcordante intre cursul valutar afisat si cel mentionat in formularul de acceptare a tranzactiei sau pe bonul fiscal, de a solicita in scris, in cel mult 24 de ore, anularea tranzactiei", se mai mentioneaza in acelasi comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege, # functionare, # curs valutar, # comision, # case , #Calculatoare