HP a anuntat cresterea veniturilor pentru prima data in ultimii trei ani

Joi, 21 August 2014, ora 16:43
1431 citiri
HP a anuntat cresterea veniturilor pentru prima data in ultimii trei ani
3dprint.com

Hewlett-Packard (HP) a raportat pentru prima data in ultimele douasprezece trimestre fiscale o crestere a veniturilor, in perioada mai-iulie a acestui an, in special datorita majorarii venitului net obtinut din vanzarea calculatoarelor personale, informeaza Bloomberg.

Venitul din vanzarile de calculatoare personale a urcat cu 12% in cel de-al treilea trimestru fiscal fata de anul trecut, ajungand la 8,65 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax

Vanzarile de desktopuri au inregistart un avans de 9%, iar cele de laptopuri de 18% in cel de-al treilea trimestru fiscal din acest an in comparatie cu perioada similara din 2013.

"Credem ca putem continua sa castigam pe piata calculatoarelor, pentru ca avem o linie de produse foarte buna", a explicat CEO-ul HP, Meg Whitman.

In ciuda acestor cresteri, venitul net la nivelul companiei a urcat doar cu 1,3% in cel de-al treilea trimestru fiscal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 27,6 miliarde de dolari, intrucat alte divizii ale companiei au inregistrat venituri mai mici sau similare celor din trimestrul precedent.

Din 2011, de cand a preluat conducerea HP, Whitman a reusit sa readuca pe profit compania si sa ii stabilizeze situatia financiara. Ea si-a bazat planul de restructurare pe reducerea costurilor si pe introducerea pe piata a unor noi produse, cum ar fi imprimantele 3D. In aceasta perioada, aproximativ 50.000 de angajati au fost disponibilizati.

#HP crestere venituri, #HP vanzare calculatoare, #compania HP , #Calculatoare