Garanti Bank participa la programul Kogalniceanu

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 12:06
1686 citiri
Garanti Bank participa la programul Kogalniceanu

Garanti Bank a anuntat luni ca va acorda credite pentru inteprinderile mici si mijlocii in cadrul programului guvernamental Mihail Kogalniceanu, potrivit NewsIn.

Potrivit bancii, dobanda va fi calculata pe baza indicelui Robor la sase luni, plus o marja de 5%, din cuantumul careia vor achita bancii un procent de 30%, restul de 70% fiind subventionat de catre stat, in limita a 6,5% pe an din soldul creditului utilizat. Garanti Bank precizeaza ca percepe un comision de 0,5% din valoarea creditului acordat, care poate fi platit o singura data, si un comision de administrare lunar de 0,1% calculat la valoarea soldului creditului utilizat.

Prin implementarea acestui program guvernamental, se urmareste facilitarea accesului la finantare a operatorilor economici de dimensiuni mici si mijlocii, precum si mentinerea activitatii si a locurilor de munca existente in aceste companii.

Cu un buget total alocat subventiilor de 165 milioane lei, programul se axeaza pe doua componente: subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM il acceseaza, dar nu mai mult de 6,5% pe an; acordarea de garantii, de catre Fondul National de Garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il contracteaza o companie, fara ca garantia sa depaseasca 100.000 lei.

Companiile eligibile - conform criteriilor stabilite prin OUG nr. 60/2011 - vor primi finantari in valoare de pana la 125.000 lei.

Programul "Mihail Kogalniceanu" va fi desfasurat in perioada 2011 - 2013, iar inscrierile IMM-urilor care solicita subventiile de dobanda vor putea fi realizate incepand cu data de 9 septembrie, pe website-ul AIPPIMM.

In urma unui raspuns favorabil primit de la AIPPIMM, solicitarea de credit trebuie adresata bancii, de catre client, urmand sa fie analizata conform criteriilor de eligibilitate si normelor proprii de creditare ale bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#program mihail kogalniceanu, #garanti bank, #credite intreprinderi mici, #credite , #Calculatoare