Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditul scade, restantele cresc

Creditul scade, restantele cresc

Valoarea ratelor neplatite la timp de populatie si de firme s-a dublat in primele cinci luni ale anului. In timp ce creditarea ramane in apatie, restantele la creditele contractate de populatie si companii cresc rapid, ajungand la 5,5 miliarde de lei la finele lunii mai.

Valoarea restantelor la credite inregistrate de populatie si agenti economici s-a dublat in primele cinci luni ale anului, ajungand la 5,5 miliarde de lei,informeaza Adevarul.

In acelasi interval, volumul creditelor acordate, calculat in lei, a crescut timid cu doar 0,44%, la 200 de miliarde de lei.

Astfel, ponderea sumelor restante in totalul imprumuturilor contractate aproape ca s-a dublat, de la 1,44%, la inceputul anului, la 2,78%, la finele lui mai.

Cei mai "mari" restantieri, luand in calcul ponderea sumelor restante in totalul imprumuturilor, sunt banatenii. In Regiunea Vest, ratele neachitate la timp de populatie si firme ocupau la finele lunii mai o cota de 3,43% in totalul creditelor contractate.

In Moldova, sumele restante au crescut semnificativ in primele cinci luni ale lui 2009, cu 115,6%.

Cel mai insemnat avans al sumelor restante l-au inregistrat, in intervalul ianuarie -mai 2009, locuitorii si companiile din Capitala.

Restantele din Regiunea Bucuresti-Ilfov au sporit cu 121%, pana la 1,817 miliarde de lei, cel mai inalt nivel atins in tara.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1047 ori
Citeste mai multe desprecredit restante imprumuturi