Aproape 12% din calculatoarele romanilor sunt infectate cu virusi informatici

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 12:05
2928 citiri
Aproape 12% din calculatoarele romanilor sunt infectate cu virusi informatici

Mai mult de un computer din zece (11,55%), echipat cu solutii antivirus, si care ruleaza in Romania, este infectat cu software periculos, releva rezultatele unui test de specialitate realizat, in prima jumatate a anului, de Bitdefender, cu ajutorul scannerului QuickScan.

Testul a aratat ca, in medie, 11,6% dintre computerele scanate la nivel mondial cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicatia pentru desktop '60-Second Virus Scanner' sunt infectate cu cel putin un tip virus informatic.

Totodata, studiul releva faptul ca dispozitivele infectate ruleaza o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi ale Windows, ce nu mai pot fi actualizate (Windows 2000, caruia i s-a incheiat ciclul de viata in iulie 2010), pana la Windows 8, cea mai recenta versiune a sistemului de operare al Microsoft. Astfel, numarul de infectii gasite pe fiecare dintre aceste platforme este proportional cu cota de piata a fiecarei editii de Windows.

Windows 8, printre sistemele de operare cel mai putin infectate la acest moment

Potrivit sursei citate, 9,28% dintre computerele ce ruleaza Windows 2000 sunt infectate, in timp ce Windows XP, pentru care datele nu vor mai fi actualizate incepand cu aprilie 2014, este inca folosit masiv si are o rata de infectie de 12,8% dintre sistemele scanate.

Pe de alta parte, in cazul sistemelor noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce ruleaza Windows 7 si o alta solutie de securitate au fost gasite infectate. In contrast, pe numai 4,59% dintre terminalele cu Windows 8 au fost detectati virusi.

Datele QuickScan au scos la iveala faptul ca numarul cel mai mare de computere infectate sunt in India (14,48% din total), Romania (11,55%), SUA (5,43%) si Franta (7,47%).

#infectii calculatoare Romania, #virusi informatici Romania, #virusi sisteme operare , #Calculatoare