Ziua in care Avocatul Poporului s-a transformat in avocatul domnului Liviu Dragnea

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 19:59
1569 citiri
Ziua in care Avocatul Poporului s-a transformat in avocatul domnului Liviu Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ciorbea a facut primul pas pentru a deveni un Avocat al Poporului memorabil, dar nu in sens pozitiv.

Printr-o sesizare adresata Curtii Constitutionale, incearca sa-l scape pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, de efectele prevederii legii 90 din 2001, cea care interzice unei persoane condamnate penal definitiv sa ocupe functia de ministru.

"Prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 incalca principiul echilibrului puterilor in stat, nu intrunesc cerintele constitutionale de previzibilitate si proportionalitate ale legii si nu permit recunoasterea dreptului la diferenta pentru ocuparea, in conditii de egalitate si fara restrictii nerezonabile, a unei functii ce implica exercitiul autoritatii de stat", se arata in motivarea scrisa de Victor Ciorbea si trimisa Curtii Constitutionale.

Dar acest gest al lui Victor Ciorbea de a implica institutia Avocatului Poporului in operatiunea de spalare a lui Liviu Dragnea este unul riscant. La scurt timp dupa ce a sesizat CCR, presedintele ...citeste mai departe despre "Ziua in care Avocatul Poporului s-a transformat in avocatul domnului Liviu Dragnea" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis Curtea Constitutionala, #Victor Ciorbea sesizare CCR, #Liviu Dragnea obsesie palat , #Stiri Guvern