Vrei alegeri corecte? Semnaleaza orice neregula si afla ce nu ai voie sa faci si care sunt sanctiunile

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 20:25
673 citiri
Vrei alegeri corecte? Semnaleaza orice neregula si afla ce nu ai voie sa faci si care sunt sanctiunile
Foto: Ziare.com

Votul nu este doar o responsabilitate cetateneasca, ci si o actiune care implica atat respectarea legii de catre alegator, cat si spirit de observatie, pentru a ajuta la prevenirea sau depistarea fraudelor electorale.

Ministerul de Interne a lansat in sensul acesta o ampla campanie de informare privind respectarea legii atat inainte si in timpul votului, cat si dupa inchiderea urnelor.

"Pe 11 decembrie, ai grija sa nu-ti dai Check-in la sectia de politie!", este primul indemn publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Trebuie sa stiti ca, desi traim intr-o epoca a tehnologiei, este interzisa fotografierea sau filmarea votului in cabina, iar incalcarea acestei reguli se sanctioneaza cu o amenda cuprinsa intre 600 si 1.000 de lei.

In ceea ce priveste contraventiile si sanctiunile, site-ul Ministerului de Interne vine cu informatii pe pagina destinata alegerilor din 11 decembrie, sub titul "Alege sa fii corect".

Iata care sunt o parte dintre ...citeste mai departe despre "Vrei alegeri corecte? Semnaleaza orice neregula si afla ce nu ai voie sa faci si care sunt sanctiunile" pe Ziare.com

#sesizare nereguli vot parlamentare, #nereguli parlamentare 2016, #vot alegeri parlamentare 2016, #frauda parlamentare 2016, #MAI nereguli vot , #Stiri Guvern