Vreau sa votez: E nevoie de mii de experti electorali - ce conditii trebuie sa indeplinesti

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 16:22
1093 citiri
Vreau sa votez: E nevoie de mii de experti electorali - ce conditii trebuie sa indeplinesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca mai este nevoie de cateva mii de experti electorali disponibili pentru alegerile locale care vor avea loc in luna iunie, in cateva sute de localitati nefiind depusa inca nici macar o cerere de inscriere.

Corpul expertilor electorali este o evidenta permanenta a persoanelor care pot deveni presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara si strainatate sau loctiitori ai acestora, infiintata, gestionata si actualizata de AEP, se arata pe site-ul autoritatii, unde sunt enumerate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cine doreste sa fie expert electoral, printre care si cazurile in care trebuie dat un examen de admitere.

Pentru activitatea in cadrul birourilor electorale ale sectiilor de votare, presedintii acestora si loctiitorii lor primesc o indemnizatie stabilita in conditiile legii.

Pana la data de 25 februarie 2016 au fost inregistrate la nivel national 32.477 de cereri din partea persoanelor care ...citeste mai departe despre "Vreau sa votez: E nevoie de mii de experti electorali - ce conditii trebuie sa indeplinesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit experti electorali, #corpul expertilor electorali , #Stiri Guvern