Vosganian vine cu precizari: Ideea orwelliana a impozitarii cotetelor si portretul gainii evazioniste nu-mi apartin

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 18:37
1029 citiri
Vosganian vine cu precizari: Ideea orwelliana a impozitarii cotetelor si portretul gainii evazioniste nu-mi apartin
Foto: Facebook/Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, deputat ALDE, a revenit, vineri, cu precizari dupa ce joi a starnit valva cu declaratia potrivit careia cel care mananca oul luat direct din cotetul propriu, "vaduveste" bugetul statului.

"Gaina noastra de pe Facebook a invins-o la audienta pana si pe Codruta Kovesi. Vom mai avea prilejul sa vorbim despre povestea acestei gaini ouatoare, cea mai celebra galinacee a tranzitiei, care a depasit-o in celebritate pana si pe surata ei care nastea pui vii. Dupa apoteoza zilei de ieri, iata cateva scurte comentarii la cele doua texte scrise de mine si la reactiile pe care le-au starnit", a inceput Varujan Vosganian mesajul de pe Facebook.

Primul comentariu se refera la faptul ca, spune el, textele sale vorbesc explicit despre faptul ca economia naturala nu se impoziteaza si ca o asemenea intentie nu exista. "Asadar, ideea orwelliana a impozitarii cotetelor nu-mi apartine", a spus el.

"Textele mele nu pomenesc de faptul ca economia naturala nu plateste impozite, ci de faptul ca economia naturala nu produce impozite. In drumul sau de la cotet la tigaie oul nu aduce bani, deci nu are cum sa produca impozite. Neproducand impozite, nici nu are cum sa le plateasca. Asadar, nici portretul gainii evazioniste nu-mi apartine", a continuat deputatul.

Fostul ministru a dorit sa transmita un mesaj si jurnalistilor sau analistilor indignarti de textele sale.

"Amintesc jurnalistilor, analistilor si postacilor indignati de textele mele ca chestiunile specializarii si plusprodusului, ale avantajelor economiei de piata fata de economia naturala au fost lamurite definitiv in restul Europei de scrierile lui Adam Smith (Avutia natiunilor - 1776) si David Ricardo (Principiile de economie politica - 1817). Cred ca, dupa doua secole, e cazul sa ne dumirim si noi", a incheiat el.

Vezi care a fost postarea lui Vosganian care a starnit o adevarata dezbatere in mediul online si nu numai

A.G. ...citeste mai departe despre "Vosganian vine cu precizari: Ideea orwelliana a impozitarii cotetelor si portretul gainii evazioniste nu-mi apartin" pe Ziare.com

#Varujan Vosganian oua impozitate, #Varujan Vosganian oua , #Stiri Guvern