Vosganian: Nu il retragem pe ministrul Viorel Ilie. Am sentimentul ca cel care doreste ruperea coalitiei este chiar premierul

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 14:53
1225 citiri
Vosganian: Nu il retragem pe ministrul Viorel Ilie. Am sentimentul ca cel care doreste ruperea coalitiei este chiar premierul
Foto: Facebook/Varujan Vosganian

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat marti ca are "sentimentul" ca acela care doreste ruperea coalitiei de guvernare este chiar premierul Mihai Tudose, avand in vedere ca a vorbit despre o remaniere, fara ca acest lucru sa se discute in coalitie.

El a precizat ca premierul trebuie sa prezinte in coalitie motivele care il determina sa faca o remaniere.

"Procedurile interne ale coalitei de guvernare spun limpede ca orice remaniere se face in urma propunerilor pe care primul ministru le prezinta in fata coalitiei de guvernare. Neexistand pana acum o astfel de propunere, pentru noi aceasta posibila remaniere reprezinta doar o ipoteza pe care a prezentat-o primul ministru. (...)

Intre ALDE si PSD nu au existat astfel de discutii si o intalnire la varf va avea loc dupa ce Calin Popescu Tariceanu se va intoarce din deplasarea pe care o efectueaza la Praga.

Daca insa in ceea ce priveste ALDE si PSD o asemenea discutie nu a avut loc, am sentimentul din ceea ce s-a intamplat ca cel care doreste ruperea Coalitiei este chiar primul ministru Mihai Tudose", a afirmat marti Vosganian, la finalul unei sedinte cu parlamentarii ALDE.

El a adaugat ca ALDE nu intentioneaza sa il retraga din Guvern pe ministrul Viorel Ilie caruia i-a fost acordat un vot de incredere in partid.

Vezi cum evolueaza lucrurile in aceste momente pe scena politica

"In ceea ce il priveste pe ministrul Viorel Ilie, ALDE, prin vot, a reconfirmat increderea pentru ministrul nostru. Fata de votul acela nu s-a intamplat nimic si nu intentionam sa revenim asupra lui. In plus, acest vot al nostru si increderea acordata ministrului a fost confirmata si de votul pe care Senatul l-a dat in plen", a spus Vosganian.

Acesta a mentionat ca "primul ministru si Guvernul sunt in aceasta pozitie in urma sustinerii politice pe care a dat-o coalitia de guvernare". "Orice decizie fundamentala in ceea ce priveste guvernarea trebuie luata in interiorul coalitiei si primul ministru nu are dreptul sa se situeze ca vointa politica in afara coalitiei care l-a sustinut in investirea sa", a argumentat Vosganian.

Legat de existenta unei discutii in ALDE privind iesirea de la guvernare, senatorul ALDE a precizat: "Noi nu discutam pe ipoteze si pe discutii. (...) In functie de decizia pe care o va lua premierul si de comportamentul sau ulterior, vom discuta".

Amintim ca situatia in PSD este una problematica. Premierul Mihai Tudose a confirmat faptul ca in PSD exista tensiuni, lucr ...citeste mai departe despre "Vosganian: Nu il retragem pe ministrul Viorel Ilie. Am sentimentul ca cel care doreste ruperea coalitiei este chiar premierul" pe Ziare.com

#Vosganian Tudose rupere coalitie, #Vosganian tensiuni PSD ALDE , #Stiri Guvern