Vintu: Olteanu mi-a spus sa-i dau un milion de euro lui si alt milion lui Tariceanu. Daca nu-i dadeam, Mihaiu nu ar fi fost guvernator

Marti, 09 Mai 2017, ora 07:26
1192 citiri
Vintu: Olteanu mi-a spus sa-i dau un milion de euro lui si alt milion lui Tariceanu. Daca nu-i dadeam, Mihaiu nu ar fi fost guvernator
Foto:Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a fost audiat ca martor de catre procurori si le-a spus ca el a fost cel care s-a oferit sa finanteze campania electorala a lui Bogdan Olteanu si a PNL-ului, iar atunci fostul presedinte al Camerei Deputatilor i-a cerut un milion de euro pentru el si un alt milion de euro pentru Calin Popescu Tariceanu.

Vintu a precizat ca are convingerea ca daca nu ar fi dat acesti bani, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator al Deltei Dunarii.

"Este adevarat ca in 2008 am aranjat o intalnire intre Bogdan Olteanu, pe care-l consideram un tanar valoros, cel mai valoros produs al politicii romanesti de la momentul acela, si Gelu Teodorescu, directorul Insomar. (...) I-am spus lui Olteanu ca sunt dispus sa finantez campania electorala atat a lui, cat si a PNL.

Domnul Olteanu mi-a spus ca trebuie sa-i dau un milion de euro pentru sine si un alt milion pentru domnul Tariceanu. Eu am prezumat ca milionul pentru Bogdan Olteanu se refera la campania electorala a sa si a filialei Bucuresti, iar milionul pentru domnul Tariceanu se refera la campania PNL la nivel central", a spus Sorin Ovidiu Vintu in timpul confruntarii de la DNA cu Bogdan Olteanu, document aflat la dosarul trimis instantei de judecata.

Sorin Ovidiu Vintu a mai spus ca niciodata Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit in postul de guvernator al Deltei Dunarii daca nu platea acesti bani.

"In ciuda simpatiei pentru Liviu Mihaiu declarata de domnul Bogdan Olteanu, daca eu nu as fi dat sumele de bani sus-mentionate, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator", a mai aratat Sorin Ovidiu Vintu.

La dosar exista declaratii de martor date de Liviu Mihaiu, Calin Popescu Tariceanu si Paul Cononov, fostul guvernator al Deltei Dunarii.

Mihaiu a aratat, in declaratia sa, ca nu a stiut ca Sorin Ovidiu Vintu a dat bani pentru ca el sa ocupe postul de guvernator al Deltei Dunarii si ca a auzit ulterior acest lucru de la persoane pe care nu si le mai aduce aminte.

"La scurt timp dupa iesirea din mandatul de guvernator am aflat ca Vintu a dat bani pentru ca eu sa fiu numit guvernator al Deltei Dunarii. Nu stiu cui si nu stiu ce suma, nu am participat la astfel de discutii. Eu am aflat de faptul ca Vintu a dat bani de la mai multe persoane. In momentul in care imi voi aminti numele acestora, voi reveni cu o completare de declaratie", le-a spus Liviu Mihaiu procurorilor cand a fost audiat la DNA.

Liviu Mihaiu le-a mai spus procurorilor despre intalnirea sa cu fostul premier Calin Popescu Tar ...citeste mai departe despre "Vintu: Olteanu mi-a spus sa-i dau un milion de euro lui si alt milion lui Tariceanu. Daca nu-i dadeam, Mihaiu nu ar fi fost guvernator" pe Ziare.com

#Sorin Ovidiu Vintu audiat, #Sorin Ovidiu Vintu finantare campanie , #Stiri Guvern