Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victorie pentru mediu: A fost inaugurat Centrul de Observare al Parcului Natural Vacaresti Foto

Victorie pentru mediu: A fost inaugurat Centrul de Observare al Parcului Natural Vacaresti Foto


Situat la etajul 17, in complexul rezidential Asmita Gardens, Observatorul Parcului Natural Vacaresti, cel mai mare de acest fel din Romania si din lume, isi deschide portile iubitorilor de natura.

Cu ocazia inaugurarii Centrului, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a anuntat lansarea in dezbatere publica a Hotararii de Guvern care va institui aria naturala protejata - Parcul Natural Vacaresti.

La eveniment au fost prezenti Victor Ponta, Attila Korodi, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Claudio Paladino, ambasadorului Argentinei in Romania, reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti, ai Primariei Sectorului 4 si ai comunitatii stiintifice din Romania, precum si sustinatori ai Parcului Natural Vacaresti.

In cadrul Observatorului, cei interesati pot avea contact cu biodiversitatea urbana, pot schimba idei cu specialisti in protectia mediului, pot gandi proiecte si actiuni dedicate mediului si spatiilor verzi urbane.

Observatorul va pune la dispozitia celor interesati 4 binocluri profesioniste, o luneta, determinatoare ornitologice si materiale de informare.

Parcul Natural Vacaresti este prima arie naturala urbana din Romania. Pe baza Avizului pozitiv al Academiei Romane si in urma votului pozitiv acordat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in data de 29 aprilie 2014, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice va initia Hotararea de Guvern care va institui regimul de arie protejata in zona.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2874 ori