Victor Ponta va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 18:18
1010 citiri
Victor Ponta va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, vineri, ca obiectivul pe termen scurt al partidului Pro Romania este blocarea noilor masuri fiscale anuntate de Guvernul Tudose, solutia finala fiind depunerea unei motiuni de cenzura.

Victor Ponta a transmis, la o intalnire cu membrii si simpatizantii partidului Pro Romania, ca nu trebuie sa intre in vigoare TVA split si trecerea contributiilor la angajator, anuntand ca parlamentarii independenti pe care i-a cooptat alaturi de el au ca obiectiv salvarea Pilonului II de Pensii si impiedicarea ministrului Muncii sa-si duca la capat planul cu noua Lege a pensiilor.

"Printre deciziile politice luate astazi (vineri - n.red.) este aceea ca acum avem in Parlament, ca prioritate absoluta, o batalie in care eu cred foarte tare si care este perfect compatibila cu modul in care am guvernat noi, batalia pentru a opri genocidul fiscal al firmelor romanesti: TVA split, trecerea contributiilor la angajator, toate acele masuri pe care nu stiu de ce guvernul le ia, ca nu erau prevazute in programul de guvernare.

Aici adaug salvarea Pilonului II de Pensii, oprirea proiectelor ca cel privind Legea salarizarii. O sa vedem la 1 ianuarie cum este cu acesta. Daca ne mai zice Olguta Vasilescu ca, dupa ce a facut praf Legea salarizarii, o face praf si pe cea a pensiilor, o sa incercam sa o oprim", a declarat Ponta.

Citeste si PSD merge pana la capat cu Split TVA: Va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2018

Victor Ponta a adaugat ca, la Camera Deputatilor, va depune aceleasi amendamente la pachetul de masuri fiscale, care au fost depuse de fostul ministrul al Finantelor, Eugen Teodorovici, atunci cand proiectul a ajuns la Senat: TVA split sa fie doar facultativ, ca sa se scoata contributiile obligatorii si acciza la carburant.

"Cel mai important lucru este cel referitor la TVA split si la obligarea de a se plati contributii si la contractele part-time. Dupa cum ati vazut, proiectul este la Senat, iar fostul nostru coleg Eugen Teodorovici a reusit sa introduca amendamentele. Probabil ca nu va reusi sa le si treaca, pentru ca acolo majoritatea va functiona. La Camera Deputatilor vom sustine noi acele amendamente care prevad ca TVA splitat sa fie doar facultativ, ca sa se scoata contributiile obligatorii si acciza la carburant", a mai declarat Victor Ponta.

Fostul lider PSD a decis sa initieze o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose, daca masurile fiscale propuse trec de Parlament. Ponta n-a ezitat sa trimita sageti catre partide ...citeste mai departe despre "Victor Ponta va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Tudose" pe Ziare.com

#Ponta motiune cenzura Guvern, #Guvern Tudose motiune cenzura , #Stiri Guvern