Victor Ponta: Un detaliu ne poate costa 2 miliarde de euro

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 12:55
1136 citiri
Victor Ponta: Un detaliu ne poate costa 2 miliarde de euro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, ca Romania are nevoie de mai multi bani din fondurile europene, in perioada 2014-2020.

"Va rog sa ramaneti conectati la ceea ce se intampla pe plan european si a va urmariti domeniul. Suntem in faza in care se ajunge la detalii", a spus Victor Ponta, care s-a adresat ministrilor prezenti la sedinta de Guvern.

"Un detaliu ne poate aduce 2 miliarde de euro. Un detaliu ne poate costa 2 miliarde de euro", a spus premierul.

Victor Ponta a mai afirmat ca fondurile si platile pentru agricultura trebuie marite, pana la nivelul medie din Uniunea Europeana.

"Diferentele sunt foarte mari intre tarile care au fondat Uniunea Europeana si noi", a afirmat Victor Ponta.

"Aceasta politica se reflecta in mod direct asupra competitivitatii agriculturii romanesti", a zis premierul.

Romania a accesat mai putini bani din fondurile europene decat contributia platita la bugetul UE, din 2007 pana in prezent.

Din cele 27,52 de milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru Romania, noi am reusit sa tragem 7,8 miliarde de euro, o suma putin mai mica decat cea cu care am contribuit la bugetul UE, adica 7,9 miliarde de euro, potrivit Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene absorbtie Romania, #fonduri structurale Romania pierdere, #fonduri europene Victor Ponta , #Stiri Guvern