Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victor Ponta: Schimbarea varfului ANAF a adus un plus de 10% la incasarile bugetului de stat

Victor Ponta: Schimbarea varfului ANAF a adus un plus de 10% la incasarile bugetului de stat


Schimbarea varfului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a insemnat un plus de 10% la incasarile bugetului de stat, a declarat sambata, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, la sedinta de guvern in care s-a aprobat rectificarea bugetara.

Primul ministru a mentionat datele privind executia bugetara pe primele noua luni din 2012, care arata un plus de 7,2% al veniturilor bugetului general consolidat fata de perioada similara din 2011 si cresteri ale incasarilor la toate impozitele si taxele principale.

Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 9,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+6,2%), accize (+8,7%), impozit pe venit (+12,3%), impozit pe profit (+6,3%).

"Vreau sa stiti cu totii - Nu cred ca deodata administratia fiscala romaneasca a devenit mult mai eficienta sau ca am avut vreun boom economic. Practic, aceasta crestere se datoreaza schimbarilor de la varful ANAF in special si vreau sa cuantificati cu totii in bani cat insemna pentru statul roman si pentru bugetul Romaniei pastrarea unei retele de crima organizata si coruptie in fruntea ANAF, o retea care, vedem zi de zi de la televizor, a avut sprijinitori, a avut responsabili si a avut oameni care au pastrat-o si au incurajat-o sa ramana la conducerea ANAF (...) Mai departe, in teritoriu, lucrurile merg incet, merg dificil, sunt anchete, dar varful ANAF inseamna un plus de incasari la bugetul de stat de 10%. 10% din incasarile fiscale se duceau la domnul Blejnar (Sorin Blejnar, fost presedinte al ANAF - n.r.) si la cei cu care vorbea domnia sa la telefon si prin alte colturi de care nu am aflat inca', a afirmat premierul Victor Ponta.

Guvernul a aprobat sambata rectificarea bugetara, pe plus cu 1,354 miliarde lei, pe baza incasarilor suplimentare si a cheltuielilor mai mici cu datoria publica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1539 ori