Viata romanilor in vremea lui Erdogan de Teleorman

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 14:01
935 citiri
Viata romanilor in vremea lui Erdogan de Teleorman

In ultimele 3-4 zile, in viata romanilor din vremea lui Erdogan de Teleorman - cum scria pe o pancarta de la un miting recent - s-au petrecut tot felul de grozavii.

Va invit sa judecati care e cea mai hidoasa:

1. Decizia ministrului de interne de a trimite jandarmi calare la mitingul din Bucuresti, de parca in Piata Victoriei se intalneau galeriile echipelor de fotbal Dinamo Tirana si Steaua Rosie Belgrad.

2. Ideea lui Marian Oprisan de a stinge lumina in Focsani, pentru ca manifestantii din oras sa nu poata fi vazuti.

3. Preocuparea liderilor PSD de a afla cine sta "in spatele" protestelor desfasurate in aproape 100 de orase, ca si cum in strada n-ar putea cobori oameni liberi, ci doar militanti adusi cu autobuzul de partid.

4. Declaratia lui Iordache-alta-intrebare cum ca legile justitiei ar fi modificate conform propunerilor venite de la magistrati, cu toate ca atat CSM, cat si peste 4000 de magistrati au incercat sa opreasca reforma propusa de PSD si ALDE.

5. Reactiile la comunicatul departamentului de stat care cerea continuarea luptei anti-coruptie, intre care as mentiona: "suntem stat suveran" (Olguta Vasilescu), "despre ce discutam?" (F. Iordache), "draga departament de stat, Romania nu e tara de idioti" (L. Plesoianu), "ilogic sub aspectul constructiei" (Serban Nicolae), "nu-mi aduc aminte cand autoritatile din Romania au iesit public sa critice masurile presedintelui Trump cu privire la construirea zidului" (Renate Weber), "nu pot sa accept tonul" (Catalin Predoiu), "departamentul de stat nu a emis niciun comunicat, a fost ceva off the record" (Sorin Bota).

6. Comunicatul de presa publicat de L. Dragnea si C.P. Tariceanu, in care cei doi anuntau ca "Parlamentul a luat act cu neplacuta surprindere" de declaratia sosita de la Washington, dupa care mentionau ca acelasi Parlament a decis cumpararea de rachete Patriot.

7. Decizia Gabrielei Firea de a bloca Piata Victoriei in luna decembrie, cu un targ de Craciun, dupa ce hotarase organizarea altor doua, in Piata Unirii si in cea a Constitutiei.

8. Raspunsul ministrului Tudorel Toader, intrebat ce responsabilitate a avut in modificarea legilor justitiei: "rolul meu a fost sa arunc un bolovan la vale".

Nu ezitati sa adaugati altele, poate mi-a scapat ceva...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009). ...citeste mai departe despre "Viata romanilor in vremea lui Erdogan de Teleorman" pe Ziare.com

#Dragnea reactie Departamentul Stat, #Legile Justitiei Parlament Toader , #Stiri Guvern