Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veste excelenta pentru mame de 8 Martie: Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani

Veste excelenta pentru mame de 8 Martie: Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani
Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege prin care se elimina plafonul maxim al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. Totodata, indemnizatia va fi acordata pana cand copilul implineste doi ani.

Persoanele care timp de doi ani au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului timp de doi ani si timp de trei ani pentru copilul cu handicap, prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege.

Deputatii din Comisia pentru munca au stabilit, de asemenea, ca indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nasterii copilului.

Indemnizatia minima nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat, iar plafonul ...citeste mai departe despre "Veste excelenta pentru mame de 8 Martie: Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1017 ori