Veniti cu alt guvern!

Luni, 06 Februarie 2017, ora 06:44
4790 citiri
Veniti cu alt guvern!

Nu e nimic ilogic sau conspirationist in continuarea, chiar amplificarea protestelor si dupa abrogarea OUG 13, care, strict pentru moment, inaltura pericolele la adresa legislatiei penale. Iar faptul ca ele vizeaza acum Guvernul Grindeanu este o evolutie fireasca dupa toate cele comise de guvern de la martea neagra incoace.

Guvernul Grindeanu nu mai poate continua. Este evident pentru orice om dotat cu doi ochi care vad marea de oameni din strada, cu mult mai multi decat cei numarati, avand in vedere ca exista un flux permanent de veniri si plecari din piete, un rulaj.

Contractul de incredere intre acest guvern si cetateni a fost rupt iremediabil.

Pentru ca orice roman, pesedist sau nu, se poate gandi asa: daca au adoptat aceasta ordonanta ca hotii, desi intentia starnise deja proteste masive in zilele anterioare, daca a fost nevoie de atata efort pentru a renunta la ea, daca au mintit atat de mult, ce garantie avem ca maine nu vor face la fel cu orice alta reglementare in orice domeniu?

Si o spune inclusiv liderul celei mai mari confederatii sindicale din Romania, Cartel Alfa.

Guvernarea este in primul rand un contract de incredere intre guvernati si guvernanti. Unul care presupune sa nu stai cu frica in san inaintea fiecarei sedinte de guvern si sa nu deschizi cu groaza Monitorul Oficial in fiecare zi. Si ea s-a dus.

Iar guvernul nu face decat sa agraveze in continuare situatia. Ordonanta de abrogare este minata de neconstitutionalitati recunoscute senin de premier si Ministerul Justitiei, deci, inteleg, intentionate, care pot avea efecte imprevizibile chiar pana la invierea OUG 13 cand ne-o fi lumea mai draga. Ce se va intampla daca OUG 14 va fi atacata la CCR? Ce se va intampla daca OUG 14 va fi respinsa in Parlament? Sa nu consideram pericolul trecut.

Totul este subminat de neincredere. Cand spui Guvernul Grindeanu duci mana la portofel. Cand premierul spune ca afara ploua, te uiti pe geam inainte sa crezi. A ajuns sa fie contestat masiv chiar in orasul sau, in Timisoara, care ii cere demisia.

Nu merge asa, guvernarea pe ascuns nu are cum sa functioneze.

Aud comunicatorii spunand ca oamenii sunt adusi in piete de mai stiu eu cine, opozitie, servicii, multinationale, agenturi, Soros. Nimeni nu are aceasta capacitate organizatorica la nivelul intregii tari. Daca adversarii PSD o aveau, acest partid nu castiga alegerile cum le-a castigat.

Sunt oameni pe care nu i-a adus si nu ii tine nimeni in piata. Nimeni in afara de acest ...citeste mai departe despre "Veniti cu alt guvern!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern Grindeanu proteste , #Stiri Guvern