Va fi din ce in ce mai rau. Este posibil ca guvernul sa nu prinda Pastele, daca nu chiar Craciunul - Interviu

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 06:47
880 citiri
Va fi din ce in ce mai rau. Este posibil ca guvernul sa nu prinda Pastele, daca nu chiar Craciunul - Interviu

PSD insusi ar putea fi interesat sa plece de la guvernare, dupa care ar putea urma un guvern minoritar, afirma sociologul Barbu Mateescu.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Barbu Mateescu a aratat ca PSD mai are nevoie de modificarea Legilor Justitiei si apoi poate sa plece pentru a lasa in bratele altcuiva problemele bugetare uriase pe care le-a creat pentru a reveni in forta la viitoarele alegeri, acuzand masurile luate de cei carora le-a revenit decontul masurilor din acest an.

In opinia lui Barbu Mateescu, pana cand va apara un nou partid puternic de stanga, PSD nu va scadea sub 30%, iar daca devine puternic, partidul lui Ponta va duce la disparitia ALDE. "Marele eveniment al lui 2017, legat nu doar de Codul Fiscal, este surparea acestei increderi ca PSD are oameni calificati care stiu ce sa faca atunci cand le dai o institutie pe mana".

Ce efecte are topaiala fiscala asupra societatii romanesti?

Si mai multa neincredere in guvern si in coalitie. Electoratele nu sunt separate, oamenii se influenteaza reciproc, membrii aceleiasi familii, colegi de serviciu comunica. Iar electoratul coalitiei de la putere e lasat din nou fara argumente, pentru a apara reformele fiscale.

Ba da: multinationalele sunt la originea unei mari dezinformari pentru ca prevederi privind repatrierea profitului le afecteaza interesele, iar bancile straine vor sa jumuleasca in continuare poporul aparat de guvernarea PSD- ALDE. Nu acestea sunt predicatele?

E o incercare disperata destul de jos pe paleta comunicarii. E o singura masura printre multe altele care au impact asupra vietii de zi cu zi a romanilor si nu au nicio legatua cu multinationalele.

Se poate replica, desi nu a facut-o nimeni: in ordine, pastrati reglementarile privind multinationalele, celelalte sunt problema. Cu aceasta dezbatere ne-am intors in 2014.

Deci PSD-ALDE s-au autoaccidentat inclusiv in propriul electorat?

Nu e o lovitura majora. E inca un semn de intrebare al acestor votanti in privinta coalitiei. Principalul bazin de vot al PSD au devenit cei care lucreaza in aparatul de stat si pentru ei aceste lucruri sunt mai putin importante.

Dar legatura principala dintre PSD si electoratul sau e bazata pe o logica avand in centru competenta administrativa: mergi cu noi in mlastini, pe varf de munte si in Groapa Marianelor, pentru ca noi stim sa conducem orase, judete si tara.

Ei bine, marele eveniment al lui 2017, legat nu doar de Codul Fiscal, este surparea acestei increderi ca PSD ...citeste mai departe despre "Va fi din ce in ce mai rau. Este posibil ca guvernul sa nu prinda Pastele, daca nu chiar Craciunul - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barbu Mateescu sociolog, #PSD Dragnea proteste , #Stiri Guvern