USR risca sa nu participe la alegeri: Fuziunea cu USB nu s-a incheiat, PSD i-a contestat semnul electoral

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:46
827 citiri
USR risca sa nu participe la alegeri: Fuziunea cu USB nu s-a incheiat, PSD i-a contestat semnul electoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Salvati Romania (USR) are probleme cu inscrierea in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD a contestat semnul electoral si listele cu sustinatori, iar Biroul Electoral Central (BEC) a acceptat o parte din sesizarile facute.

Totul pleaca de la faptul ca fuziunea prin absorbtie dintre formatiunea nou infiintata si vechea Uniune Salvati Bucurestiul (USB) nu s-a incheiat oficial, iar PSD a sesizat acest lucru si a profitat de situatie, depunand contestatii.

Astfel, BEC a respins semnul electoral cu care USR a incercat sa se inscrie in alegeri, pe motiv ca in acest moment exista o alta formatiune, USB, cu acelasi semn. De asemenea, Nicusor Dan este inca membru al fostei USB, nu al USR, prin urmare nu avea drept de semnatura pe listele de sustinatori.

Totodata, BEC a acceptat si contestatia depusa de PSD cu privire la membrul desemnat de uniune in Biroul Electoral pentru diaspora, hotarand eliminarea acestuia.

Marti, la Tribunalul Bucuresti ...citeste mai departe despre "USR risca sa nu participe la alegeri: Fuziunea cu USB nu s-a incheiat, PSD i-a contestat semnul electoral" pe Ziare.com

#USR inscriere alegeri parlamentare , #Stiri Guvern