USR cere guvernului să renunțe urgent la supraimpozitarea contractelor part-time: ”S-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă”

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 17:46
1221 citiri
USR cere guvernului să renunțe urgent la supraimpozitarea contractelor part-time: ”S-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă”
Angajații care muncesc part-time trebuie să plătească taxe cât pentru un contract de muncă întreg FOTO Pixabay

USR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la ”suprataxarea” contractelor part-time, considerând ”nocivă” modificarea Codului Fiscal, prin care dacă munceşti două sau patru ore trebuie să plăteşti taxe cât pentru un contract de muncă întreg.

USR susţine că prin această măsură s-ar fi pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă.

”USR solicită Guvernului Ciucă să renunţe la "suprataxarea" contractelor part-time, ale cărei efecte negative deja se văd în economie: în perioada 1 iulie - 1 septembrie 2022 s-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă ale unora dintre cei mai prost plătiţi oameni din România. USR consideră că această nouă modificare nocivă a Codului Fiscal, prin care dacă munceşti două sau patru ore trebuie să plăteşti taxe cât pentru un contract de muncă întreg, nu a făcut decât să arate, o dată în plus, că PNL şi PSD nu înţeleg şi nu le pasă cum funcţionează economia”, se arată într-un comunicat al USR.

Deputatul USR Cristian Seidler arată că ”în plină criză a preţurilor, coaliţia de guvernare a decis că o măsură care să împingă zeci de mii dintre cei mai săraci români în afara pieţei oficiale a muncii este ceea ce trebuie să facă, scopul fiind doar creşterea veniturilor la bugetul de stat”.

Potrivit sursei citate, Guvernul Ciucă nu a ţinut cont de realitatea economică atunci când a implementat această măsură şi a făcut-o ”în mod netransparent, fără consultări cu părţile afectate”.

”Rezultatul este că PSD şi PNL au omorât o parte a economiei în plină criză şi a lovit exact în cei care făceau venituri mici, cei care muncesc peste program ca să aibă un ban în plus pentru familiile lor (...).

Liberalii par să fie surzi la toate problemele care îi apasă pe români, de la facturile la energie şi explozia preţurilor la creşterea galopantă a ratelor şi perspectiva tot mai sumbră a falimentelor pe bandă rulantă”, se mai arată în comunicat. ...citeste mai departe despre "USR cere guvernului să renunțe urgent la supraimpozitarea contractelor part-time: ”S-au pierdut cel puţin 77.000 de locuri de muncă”" pe Ziare.com

#contracte part time, #supraimpozitare, #USR, #guvern ciuca , #Stiri Guvern