USR isi cauta calea: Trei variante, propuse de Clotilde Armand, Cristian Ghinea si Nicusor Dan, din care isi aleg ideologia

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 12:31
775 citiri
USR isi cauta calea: Trei variante, propuse de Clotilde Armand, Cristian Ghinea si Nicusor Dan, din care isi aleg ideologia

Membrii USR, impartiti in trei tabere - sustinatorii lui Cristian Ghinea, cei ai lui Clotilde Armand si cei ai lui Nicusor Dan - au depus la partid trei platforme pentru a-si stabili ideologia formatiunii, in conditiile in care primii se definesc a fi "latura conservatoare", ceilalti se considera liberali, iar Nicusor Dan - sustinatorul "unitatii in diversitate", au precizat, pentru News.ro, surse din conducerea Uniunii Salvati Romania.

Astfel, liberalii din USR au reiterat ca vor milita pentru pozitionare impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, in timp ce latura conservatoare a sustinut "intarirea casatoriei si a familiei, principalul fundament al societatii".

La polul opus, Nicusor Dan i-a rugat pe colegii sai sa ia in calcul "sensibilitatile" celor care nu impartasesc in intregime aceste valori si caracteristicile societatii romanesti in momentul in care isi aleg "bataliile si pozitiile".

Toate cele trei platforme se afla in discutia interna a partidului, urmand ca membrii USR sa isi aleaga ideologia politica.

Platforma "USR liberal"

Platforma "USR liberal", sustinuta de majoritatea din partid, printre care deputatul Cristian Ghinea si purtatorul de cuvant Dan Barna, evidentiaza faptul ca formatiunea pierde multa vreme pe subiecte minore, criza organizatorica din formatiune avand atat efecte interne, cat si externe, in conditiile in care numarul celor care s-au inscris in partid "a scazut dramatic".

"Entuziasmul inceputului a fost benefic, dar insuficient. Pierdem multa vreme pe subiecte minore si am ajuns sa ignoram punctele importante ale politicii. Avem nevoie de o reconstientizare a misiunii noastre. Criza organizatorica prin care trecem are efecte interne si externe, in acelasi timp. Senzatia de epuizare interna se face simtita si in afara, unde numarul celor care vor sa ni se alature a scazut dramatic. Lipsa unei directii clare a slabit increderea organizatiei in propriile forte, in timp ce oportunitatile trec pe langa noi", se arata in documentul citat.

Autointitulatii liberali sustin ca "adevaratii conservatori si progresisti sunt doua grupuri minore in cadrul USR".

"Centrul USR este liberal. Majoritatea tacuta este liberala. Majoritatea useristilor sunt moderati care doresc si economie de piata si toleranta. Mai mult, in contextul politic actual, doar USR poate fi vocea reala si legitima a liberalismului modern european. PSD este un partid nationalist socialist organizat ...citeste mai departe despre "USR isi cauta calea: Trei variante, propuse de Clotilde Armand, Cristian Ghinea si Nicusor Dan, din care isi aleg ideologia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USR ideologie politica, #USR alege ideologie politica , #Stiri Guvern